Makarna tüketimi artıyor

30 Ekim 2009, Cuma | Güncelleme: 21:40

Türk halkının geçen yıl makarna için cebinden 488 milyon lira çıktı. Satışlarda % 6 büyüme oldu

Türkiye'de makarna satışları geçen yıl yüzde 6 büyüme göstererek 488 milyon liraya ulaştı. Ancak tüketim hala Avrupa'nın gerisinde bulunuyor. İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hikmet Boyacıoğlu, uluslararası piyasa araştırma kuruluşu 'Euromonitor International'in Türkiye'de makarna üzerine bir araştırma yaptığını söyledi. Çalışmaya göre; ülkede makarna tüketiminin düşük olduğunu ifade eden Boyacıoğlu, Türkiye'de kişi başına makarna tüketiminin 6 kilogramda kaldığını bildirdi.

Ana yemek gibi değil
Euromonitor International'a göre bu rakamın Avrupa'da ortalama kişi başına 9, İtalya'da ise 28 kilogram olduğunu vurgulayan Boyacıoğlu, şunları kaydetti: "Rapordaki değerlendirmede, Türkiye'de makarnanın ana yemek olarak değil, daha çok yan yemek olarak görüldüğü belirtilmiştir."

BİZE ULAŞIN