Adalar satışa çıktı

Ege ve Marmara'daki adalardan birine sahip olmak isteyenler için fırsat çıktı. Bazı adalar satışta. En ucuzu ise 8 milyon dolar

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Ocak 2010 Güncelleme 17 Ocak 2010, 00:00
Adalar satışa çıktı

İÇİNDEKİLER

Ada sahibi olma hayali kuranlar dikkat! Eğer yeteri kadar paranız varsa, kıyılarımızdaki az sayıdaki adadan birinin sahibi olabilirsiniz. Türkiye, 3 tarafı denizlerle çevrili olmasına rağmen pek ada zengini sayılmıyor. Yine de kıyılarımızda irili ufaklı birçok ada var. Bunlardan bazıları Hazine'ye, bazıları ise şahıslara ait. Para dergisinin haberine göre; şahıslara ait adalardan bazıları satışa çıkarılmış durumda. Fiyatları ise 8 ila 25 milyon dolar arasında değişiyor. Türkiye'de ada hayalini gerçekleştiren işadamları var. Örneğin; Marmara Denizi'nde, Tuzla'nın karşısında bulunan ada, Rahmi Koç'a ait. Göcek'te Domuz Adası Belma Simavi'nin. Kınalıada'nın karşısındaki Kaşık Adası'nın sahibi Ali Dinçkök. Bodrum Gündoğan Koyu'nun hemen karşısındaki Apostrol Adası, Ömer Dinçkök'e ait. Daha önce Uzan Ailesi'ne ait olan ve TMSF tarafından satışa çıkarılan Zeytin Adası'nı ise 15 milyon 250 bin liraya Ahmet Nazif Zorlu satın almıştı. Bu tanıdık isimler dışında Türkiye'de ada sahibi olanların sayısı oldukça az. Onlar da ağırlıklı olarak varislerden oluşuyor. 2'si Marmaris ve 1'i Gökova'da olmak üzere 3 ada satan Marmarisli Gönenç Emlak'ın sahibi Kemal Gönenç, Çiftlik Adası dışındakilerin sahiplerini, rekabetten dolayı açıklamak istemiyor. Ayvalık'taki Çiçek Adası ve Marmaris Gökova'daki Karaca Ada'nın satışına aracılık eden Estur Uluslararası Emlak Hizmetleri'nin yetkilisi Süleyman Eser de, Ayvalık açıklarında bulunan bir adanın daha yakın zamanda kendileri tarafından satışa çıkarılacağını açıkladı.

İŞTE ALICI BEKLEYEN ADALAR
KARACA ADA
25 MİLYON DOLAR

Mevkii: Marmaris Gökova Körfezi Yüzölçümü: 320 bin metrekare Satışa hem Estur hem de Gönenç Emlak aracılık ediyor.

ÇİFTLİK ADASI
16 MİLYON EURO

Mevkii: Batı Akdeniz sahilinde Yüzölçümü: 80 bin metrekare (27 bin 620 metrekaresi şahıs tapulu, 53 bin metrekaresi Hazine'ye ait) Satışa Gönenç Emlak aracılık ediyor.

MARMARİS'TE ADA
29.5 MİLYON LİRA

Mevkii: Batı Akdeniz sahilinde Yüzölçümü: 80 bin metrekare (27 bin 620 metrekaresi şahıs tapulu, 53 bin metrekaresi Hazine'ye ait) Satışa Gönenç Emlak aracılık ediyor.

TAVŞAN ADASI ADA
FİYAT BELİRLENMEDİ

Bozcaada'nın köklü ailelerinden Aral Ailesi'nin varislerinden Gülter Ünal'ın mülkiyetinde olan Tavşan Adası'nı satmak istediği biliniyor. Ada için henüz bir fiyat belirlenmiş değil.

ÇİÇEKADASI
8 MİLYON DOLAR

Mevkii: Ayvalık'a 8 kilometre mesafedeki Keremköy açığında Yüzölçümü: 275 bin metrekare Satışa Estur aracılık ediyor.

UCUZ TEKNOLOJİ İÇİN GECEDEN KUYRUK!


NEDEN KENDİ OTOMOBİLİMİZİ TASARALAMAYALIM?


SÖMESTRENİN KRALI ULUDAĞ


BU ARABALAR ÇOK DOĞAL


DÜNYANIN EN İLGİNÇ FESTİVALLERİ

EN ZENGİN ÜLKELER

HANGİ İLİMİZ NEYİYLE MEŞHUR?