Koç, diyet balık yerdi Sabancı, seçmezdi

Koç, diyet balık yerdi Sabancı, seçmezdi
17 Ocak 2010, Pazar | Güncelleme: 23:51

Ünlülerin 60 yıllık aşçısı Muhittin Işık şimdi kendi mekanında hizmet veriyor. Usta aşçı, Vehbi Koç'tan Çiller'e, Demirel'den Sakıp Ağa'ya herkesin yemek tercihlerini biliyor

Türkiye'nin son dönemine damga vurmuş hemen herkes onun elinden yemek yedi. Muhittin Işık, 11 yaşından beri mutfakta ve ömrü ünlülere yemek hazırlamakla geçmiş. Mengenli bir ailenin çocuğu olan Işık, ilkokuldan sonra aşçıbaşı olan eniştesinin yanına çırak olarak girmesiyle mesleğe ilk adımını atıyor. Yıllarca önemli yerlerde çalışan Muhittin Işık ile şimdi ortaklarıyla işlettiği Yeşilköy'deki restoranında görüştük. Büyük isimlere servis yapmanın zor olduğunu söylen Işık, "Yeri geldi azar, yeri geldi tokat yedim. Ama kimseyi kırmadım" diyor. Muhittin usta bugün 71 yaşında ve hâlâ mutfakta. Adnan Menderes, İsmet İnönü, Erdal İnönü, Süleyman Demirel, Mesut Yılmaz, Tansu Çiller gibi ünlü siyasetçilere, Sakıp Sabancı, Vehbi Koç, Ahmet Nazif Zorlu, Faruk Süren, Adnan Polat gibi işadamlarına, Ajda Pekkan, Zeki Müren gibi sanatçılara yemek yapmış olan Işık, "Ne onlar beni ne de ben onları unuttuk" diye konuşuyor.

'Vehbi Koç perhizini bozdu'
Muhittin Işık bir anısını şöyle anlattı: "Vehbi Koç 3 doktoru ile geldi. Doktorlar Koç'a haşlanmış levrek istedi. Koç ise kalkan balığı istiyordu. Doktorların dikkati dağıldığında Vehbi Bey'e kalkanı getirdim. Tabii sonra iyi bir bahşiş aldım." Işık, "Sakıp Sabancı yemek seçmezdi. Emeğe saygısı çoktu, 'El emeğiyle yapılmış' deyip her yemeği beğenirdi" diye konuştu.

'Demirel ve Yılmaz ıstakozu Çiller viskili dil balığını sever'
Muhittin Işık: "Erdal İnönü, Süleyman Demirel, Mesut Yılmaz ve Tansu Çiller de müşterilerim arasına katıldı sonraki yıllarda. Erdal İnönü levrek ve kalkanı severdi. Süleyman Demirel ıstakozu çok sever. İstanbul'a geldiğinde balığını mutlaka benim elimden yerdi. İçki olarak da Fransız şampanyalarını tercih ederdi. Mesut Yılmaz da ıstakoz hastasıdır. Tansu Çiller'e de viskili dil balığı yapardım."

'2 bin çırağım var'
Arkadaşımız Burçin Göktan'a konuşan Muhittin Işık, "Meslek hayatım boyunca 2 bin eleman yetiştirdim" dedi. Sohbete Muhittin Işık'ın ortağı Mustafa Kocaman da eşlik etti.

UCUZ TEKNOLOJİ İÇİN GECEDEN KUYRUK!


NEDEN KENDİ OTOMOBİLİMİZİ TASARALAMAYALIM?


SÖMESTRENİN KRALI ULUDAĞ


BU ARABALAR ÇOK DOĞAL


DÜNYANIN EN İLGİNÇ FESTİVALLERİ

EN ZENGİN ÜLKELER

HANGİ İLİMİZ NEYİYLE MEŞHUR?
BİZE ULAŞIN