THY Old Trafford

Barcelona ile yarın resmi sponsorluk sözleşmesini imzalayacak olan THY, İngiliz devi Manchester United'la da anlaştı. Old Trafford Stadı'na THY isminin verilmesi bekleniyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Ocak 2010 Güncelleme 17 Ocak 2010, 00:00
THY Old Trafford

İÇİNDEKİLER

Kısa süre önce 6 milyon euro karşılığında İspanyol futbol kulübü Barcelona ile 3 yıllık sponsorluk anlaşması yapan Türk Hava Yolları (THY), ikinci bombayı İngiliz futbol devi Manchester United ile patlatıyor. THY'nin Barcelona ile sponsorluk görüşmeleri sonuçlanmadan önce Manchester United yöneticileriyle bir araya geldiği, medyaya da yansımıştı. Ancak ilk görüşmeden bir sonuç alınamamıştı. THY'nin Barcelona ile görüşüp anlaşmasının ardından Manchester United tekrar görüşme talep etti. Görüşmelerde mesafe alan taraflar hemen her konuda anlaşma sağladı. Fakat açıklama için 1-2 gün daha geçmesi gerekiyor. Anlaşma tamamlandığında THY'nin Manchester United'ın hem resmi taşıyıcısı olması hem de tarihi Old Trafford stadyumuna ismini vermesi bekleniyor. Old Trafford; İngiltere'nin Manchester kentinde ve Manchester United'ın iç saha maçlarını oynadığı 76 bin kişilik tarihi bir stadyum. Sir Bobby Charlton'ın 'Rüyaların Tiyatrosu' da dediği stat, 1910'dan beri; Manchester United'a hizmet veriyor. Stat, 2. Dünya Savaşı'nda İngiliz halkının moralini bozmak için Almanlarca bombalanmış, tekrar inşa edilmişti.

Salı günü biter
Takvim'in ulaştığı THY ve Manchester yöneticileri, görüşmelerin sürdüğünü, 1-2 gün içinde kesin neticenin alınacağını söyledi. Yetkililer, Salı günü bu işin bitmiş olabileceği bilgisini verdi. Sponsorlukla ilgili detaylar da bu 1-2 gün içinde açıklığa kavuşmuş olacak.

Dünyanın en değerli takımı
Dünyanın en büyük spor kulüplerini belirleyen Forbes dergisi, 1.87 milyar dolarlık İngiliz futbol takımı Manchester United'ı en değerli takım seçti. Spor dünyasının en değerli takımları listesinde ikinci sırayı 1.65 milyar dolar ile Amerikan futbolunun önde gelen takımlarından Dallas Cowboys elde etti. ABD Ulusal Futbol Ligi takımının bir diğer üyesi Washington Redkins 1.55 milyar dolar ile üçüncü sırada yer alırken, ABD'nin ünlü beyzbol takımı New York Yankees 1.5 milyar dolar ile dördüncü oldu. Listede İspanyol futbol takımı Real Madrid 1.35 milyar dolar ile altıncı, İngiliz Arsenal 1.2 milyar dolar ile yedinci sırada yer aldı.

Ünlü isimlerle anılıyor
Dünyanın birçok yerinde bulunan ünlü stadyumlar artık sponsor firmaların isimleriyle anılıyor:
Arsenal, Emirates ile 15 yıllık 100 milyon paund karşılığı anlaştı.
Allianz, Bayern Münih'in stadyumu The Allianz Arena için kulübe yılda 6 milyon euro ödüyor.
Frankfurt'un stadyumu Commerzbank oldu.
Shalke 04'ün stadyum ismi Veltins Arena oldu ve firma kulübe yılda 3 milyon euro ödüyor.
Borussia Dortmund stadyumu 20 milyon euroya Signal Iduna Park oldu.
Galatasaray'ın Seyrantepe stadyumunun isim hakkı 10 yıllık süreyle Türk Telekom'un oldu.

UCUZ TEKNOLOJİ İÇİN GECEDEN KUYRUK!


NEDEN KENDİ OTOMOBİLİMİZİ TASARALAMAYALIM?


SÖMESTRENİN KRALI ULUDAĞ


BU ARABALAR ÇOK DOĞAL


DÜNYANIN EN İLGİNÇ FESTİVALLERİ

EN ZENGİN ÜLKELER

HANGİ İLİMİZ NEYİYLE MEŞHUR?