Metrobüsler akıllanacak ücret mesafeye uyacak

Metrobüste mesafeye göre ücretlendirmede çalışmalar son aşamada. 'Birkaç alternatif üzerinde duruluyor' diyen İETT yetkilileri, bunları TAKVİM'e açıkladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ocak 2010 Güncelleme 25 Ocak 2010, 01:23
Metrobüsler akıllanacak ücret mesafeye uyacak

İÇİNDEKİLER

İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı'nın gündeme getirdiği metrobüste 'mesafeye göre ücretlendirme sistemi' ile ilgili çalışmalar son aşamaya geldi. TAKVİM'e bilgi veren İETT yetkilileri, birkaç alternatif sistem üzerinde durduklarını, en kullanışlı olanın devreye gireceğini belirtti. Metrobüs zammının mahkeme tarafından yürütmesinin durdurulmasıyla başlayan tartışmalar yeni bir boyut kazandı. İETT Genel Müdürü, tartışmaları sona erdirmek için yeni bir çalışma başlattıklarını belirterek, "Metrobüslerde mesafeye göre ücretlendirmeyi uygulamayı planlıyoruz. Yolcular, gittikleri yol kadar ücret ödeyecek" açıklaması yaptı. Çalışmalarla ilgili detayları sorduğumuz İETT yetkilileri, birkaç seçenek üzerinde durduklarını söyledi. Bu sistemlerden ilki, akıllı bilet (Akbil) kullanılarak yapılacak. Yetkililer, turnikelerde bir sistem değişikliği yapılabileceği gibi, yolcuların çıkışta da Akbil'lerini kullanarak indikleri durağa göre ücret ödeyebileceğini söyledi. Bir diğer sistem ise yakında devreye girecek olan İstanbul Kart'ın kullanılması olacak. Bir süre sonra Akbil'in yerini alacak İstanbul Kart'taki akıllı sistem ile ücretlendirme yapılması düşünülüyor. Vatandaşlar, İstanbul Kart'ı toplu taşıma araçlarının yanı sıra alışverişlerde, doğalgaz ve su faturaları ödemeleri ile Halk Ekmek'te kullanabilecek. İstanbul Kart'a yerleştirilecek çipler sayesinde yolcu hareketleri tam olarak takip edilecek.

Avcılar-Beylikdüzü hattı 2010'da
Metrobüs hattı Avcılar'da sona eriyor. Bundan sonrasına diğer ulaşım araçlarıyla devam eden vatandaşlara müjde veren İETT Genel Müdürü Baraçlı, şunları söyledi: "Avcılar-Beylikdüzü hattıyla ilgili çalışmalarımız sürüyor. 2010'da bu hatla ilgili projeler başlatabiliriz. Çevreye duyarlı otobüsler almayı planlıyoruz. Bu alanda 2010'da ilk etapta 100 otobüs alma düşüncemiz söz konusu."

KIDEM TAZMİNATI NASIL HESAPLANIR


AVM'LERİ KAR VURDU

KOCASI ELLERİNDEN GAYDI!

BENİM BABAM KİM?