Doğan'a mahkemeden red!

Aydın Doğan ile Doğan Yayın Holding'in üst düzey 7 yöneticisinin yargılandığı örtülü kazanç sağlama ve sahtecilik davasında mahkeme, 'zaman aşımı' talebini reddetti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ocak 2010 Güncelleme 27 Ocak 2010, 00:27
Doğan’a mahkemeden red!

İÇİNDEKİLER

Küçükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi'deki hileli işlem davasının 3. duruşmasına yalnızca Doğan Yayın Holding Yöntem Kurulu Üyesi Soner Gedik katıldı. Gedik, savunmasında işadamı Hasan Şek'e yapılan hisse satışının muvazaalı olmadığını, söyledi. Doğan Grubu'nun avukatı Köksal Bayraktar ise davaya konu olan işlemin 2003 yılında yapıldığını Vergi Kanunu'na göre zaman aşımının 1 yıl TCK'ya göre ise 5 yıl olduğunu belirterek, "Dava 2009 yılında açıldı. Zaman aşımı nedeniyle davanın düşmesini talep ediyoruz" dedi. Söz alan Hazine avukatı, Hasan Şek'e yapılan hisse satışının gelir- gider kayıtlarına 31 Mart 2004 tarihinde geçirildiğini, bu nedenle zaman aşımının dolmadığını belirtti. Mahkeme, Soner Gedik'in savunmasının alınması nedeniyle zaman aşımı talebinin reddine, bu duruşmaya katılmayan sanıkların mazeretlerinin "son kez" kabulüne ve hepsine çağrı çıkarılmasına karar verdi. Duruşma 29 Mart 2010'a ertelendi.

'Özel uçakla İzmir'e gitti, belgeleri sunacağız'
Doğan Grubu'nun diğer avukatı Şehnaz Yüzer, Aydın Doğan'ın özel uçağıyla İzmir'e gittiğini, İmre Barmanbek'in hava şartları nedeniyle gelemediğini, Mehmet Ali Yalçındağ ve Vuslat Doğan'ın ise yurt dışında olduğunu söyleyip uçak bileti sundu. Aydın Doğan ile ilgili de belgeleri vereceğini belirtti. Mahkeme mazeretleri son kez kabul etti.


PATRON EŞİNİZİ GEÇ SAATTE ARIYORSA...


1000 YENİ ELEMAN!

DOLAR YILIN EN YÜKSEK SEVİYESİNDE

BU MAĞAZADA HERŞEY PARASIZ!

TOKİ DERGİ ÇIKARIYOR