One minute mektubu

Dünya Ekonomik Forumu Başkanı Schwab, Başbakan Erdoğan'a bir mektup gönderdiğini belirterek, çağrı yaptı: Bu yıl Davos'a gelmemenize üzüldük. Gelecek yıllarda bekliyoruz

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ocak 2010 Güncelleme 27 Ocak 2010, 00:29
One minute mektubu

İÇİNDEKİLER

Dünya Ekonomik Forumu'nun yıllık olağan toplantıları bugün İsviçre'nin Davos kasabasında başlıyor. Foruma bu yıl 90 ülkeden 2 bin 500'ü aşkın hükümet ve sivil toplum temsilcisi ile işadamı katılacak. Türkiye, Davos'ta ilk kez hükümet nezdinde temsil edilmeyecek. Geçen yıl yaşanan 'one minute' tartışmasından sonra bu yıl Dünya Ekonomik Forumu'na Türkiye'yi temsilen sadece Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz katılacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bu yılki Dünya Ekonomik Forumu'nda yer almayacak. Dünya Ekonomik Forumu'nun kurucusu ve başkanı Klaus Schwab, Türkiye'nin bu yıl zirvede hükümet düzeyinde temsil edilmemesine çok üzüldüğünü söyledi. CNBC-e'ye açıklamalarda bulunan Schwab, "Hem gelişen ülkeler ve G-20 temsilcileri arasında Türkiye'yi göremediğim, hem de kendimi Türkiye kadar yakın hissettiğim bir başka ülke olmadığı için üzüldüm" dedi. 10 gün önce Başbakan Tayyip Erdoğan'a bir mektup gönderdiğini kaydeden Schwab, "Türkiye ile ilişkilere kişisel olarak ne kadar önem verdiğimi belirttim" şeklinde konuştu. Schwab, gelecek yıllarda Türkiye'yi zirveye tekrar davet edeceklerini ifade etti. Klaus Schwab, Türkiye'nin krizde gösterdiği dayanıklılıkla tüm dünyayı şaşırttığını sözlerine ekledi.

Erdoğan Tekel için randevu verdi
Tekel işçilerinin eylemleri 43 gündür sürerken; Başbakan Tayyip Erdoğan, Türkİş'e yarın için randevu verdi. Türk-İş, önceki gün Erdoğan'dan randevu istedi. Başbakan, AK Parti grubundan sonra soru üzerine, Türk-İş ile görüşmeye olumlu baktığını, zaten daha önce de görüştüğünü söyledi. Erdoğan, "Benim için o noktada bir mani yok" dedi. Beklenen randevu ise akşam saatlerinde geldi. Erdoğan, Türk-İş yöneticilerine yarın saat 18.00 için randevu verdi. Böylece TEKEL işçilerinin sorunlarının çözümü için umut ışığı doğmuş oldu. Bu arada işçi ve memur konfederasyonları, TEKEL işçilerinin sorununun çözülmemesi halinde 3 Şubat 2010 günü üretimden gelen gücü kullanmayı kararlaştırdıklarını açıkladı.

PATRON EŞİNİZİ GEÇ SAATTE ARIYORSA...

1000 YENİ ELEMAN!

DOLAR YILIN EN YÜKSEK SEVİYESİNDE

BU MAĞAZADA HERŞEY PARASIZ!

TOKİ DERGİ ÇIKARIYOR