Hem ziyaret hem ticaret

İşadamları ve üst düzey yöneticilerin bir kısmı bayramda da çalıştı. Tatille işi birleştiren patronlar işçilerini de unutmadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ekim 2012 Güncelleme 28 Ekim 2012, 00:00
Hem ziyaret hem ticaret

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin önemli iş adamları ve şirketlerin üst düzey yöneticilerinin bir kısmı bayram tatillerini işle birleştirdi. Kurban Bayramı'nın ilk günü aileleri ile bayramlaşan patronların bir kısmı işlerinin başına dönerken, tatilini yurt dışında geçiren bazı işadamları da işlerini yönetmeyi sürdürdü. İbrahim Cevahir bu durumu "Ülkemizi ileriye götürmemiz için durmadan çalışmamız gerek" diye özetlerken Ali Ağaoğlu ve Tahsin Öztiryaki çalışanlarıyla birlikte olmayı tercih etti. Murat Ülker ise bu sene hac ibadeti için Suudi Arabistan'a gitti.

ALİ AĞAOĞLU: Ağaoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Ağaoğlu, kendisinin bayramda da 'amele' gibi çalışacağını söyledi. Bayramda da şantiyeleri gezdiğini söyleyen Ağaoğlu, "Bayramın ilk günü kurbanı kestim, aile büyüklerini ziyaret ettim. Sonra şantiye şantiye gezdim gezdim. Belki bir dağ kaçamağı yapabilirim" dedi.

İBRAHİM CEVAHİR:
Cevahir Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Cevahir, bayramın ilk günü İstanbul'da ailesi ile geçirdikten sonra, Makedonya'ya gitti. Cevahir, Bayramın son üç günü Makedonya'daki inşaatlarını gezdiğini söyledi.

MURAT ÜLKER: Bayramı Hac için Suudi Arabistan'da geçiren Yıldız Holding Başkanı Murat Ülker, bu durumu twitterdan da duyurdu. Ülker, "Bugün arefe dün gece Mekke'deki tavaf ve say ibadetinden sonra bu sabah Arafat'a çıkıyoruz" yazdı.

SÜLEYMAN KALKAN: Yoğun iş temposunu sürdüren Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, geçtiğimiz hafta IMF toplantısı için Japonya'dayken bayramda tatili süresince ise ABD'de olacağını ifade etti.

TAHSİN ÖZTİRYAKİ: Kurbanı, fabrikada işçileri ile kestiğini ifade eden Öztiryakiler Yönetim Kurulu Başkanı Öztiryaki, "İlk gün kurbanı kestikten sonra fabrikada bayramlaşıyoruz ve yemek yiyip dağılıyoruz. Bayram da ailemizin bir çoğu İstanbul'da olacak" dedi.

HAKAN ATEŞ: Denizbank CEO'su Hakan Ateş, bayramı sponsor oldukları Bodrum Cup için Bodrum'da geçirdi. Hem tatil hem iş yapan Hakan Ateş böylece hem çalışmış hem de tatil yapmış oldu.