Doğuştan patron

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ekim 2012 Güncelleme 30 Ekim 2012, 00:00
Doğuştan patron

İÇİNDEKİLER

Milyarlarca dolar cirolara sahip holdinglerin taze kanları hızla yerlerini alıyor. Türkiye'nin en önemli holdinglerinin başkanları, yerlerine çocuklarını hazırlamaya başladı. Doğdukları günden ne iş yapacakları neredeyse belli olan veliahtların, okulları ve okudukları bölümler de babalarının sahip olduğu şirkette alacakları pozisyona göre seçiliyor. Yeni kuşak patronlar, babalarının şirketlerinde şimdiden önemli görevlere geldi...

İPEK KIRAÇ: Brown Üniversitesi Biyoloji bölümünden mezun olan, 1984 doğumlu İpek Kıraç, Koç Holding bünyesinde Amerikan Hastanesi ve Temel Ticaret A.Ş.'de yönetim kurulu üyeliği görevlerini üstlenirken, Kıraça Holding bünyesindeki Karsan'ın da yönetim kurulu üyeliğine getirildi. Suna ve İnan Kıraç'ın kızı İpek Kıraç, birçok başka görevde de bulunuyor.

ALİCAN ULUSOY: Ulusoy Grubu'nun en genç veliahtı ise 1976 doğumlu olan Alican Ulusoy. İstanbul Alman Lisesi mezunu olan Ulusoy, Londra'da America Continental University'de işletme ve yönetim bilimleri okudu. 1998 yılından beri Ulusoy Holding'te görev alıyor. 2001'de ise Ulusoy Holding Yönetim Kurulu Üyeliği'ne getirilen Alican Ulusoy, şimdi Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding Başkanı.

HARİKA GÜRAL: Güral Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Güral'ın kızı Harika Güral, şirketin İcra Kurulu üyesi. Babası ile ilk toplantıya 4 yaşında giden Güral, Bilgi Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu.

RALF TEZMAN: Ünlü işadamı Erol Tezman'ın büyük oğlu Ralf Tezman, Amerika'da pazarlama ve reklamcılık eğitimi aldı. Ralf Tezman, aile şirketi Tezman Holding bünyesindeki Eser Gayrimenkul Geliştirme İnşaat'ın CEO'su. 1979 doğumlu olan Ralf Tezman, aynı zamanda Tezman Holding'in Yönetim Kurulu Üyesi.

ÖMER TAVİLOĞLU: Mudo'nun kurucusu Mustafa Taviloğlu'nun oğlu Ömer Taviloğlu, yurt dışında gördüğü işletme eğitiminden sonra aile şirketinde çalışmaya başladı. 32 yaşındaki Ömer Taviloğlu, şu anda Mudo Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevini sürdürüyor.

ALİ BARAN SÜZER: 1952 yılında, Gaziantep'te, Hasan Süzer tarafından kurulan Süzer Holding'i artık üçüncü kuşak yönetiyor. İkinci kuşak olan Mustafa Süzer'in genç oğlu Baran Süzer, Süzer Grubu İcra Kurulu Başkan Yardımcılığı ve Süzer Finans Grubu Başkanlığı görevlerini yürütüyor.

ALİCAN AĞAOĞLU: Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu'nun, 20 yaşındaki oğlu Alican Ağaoğlu şirkette çeşitli görevlerde bulundu. Üniversite eğitimini yurt dışında tamamlayan Alican Ağaoğlu, şu an şirketin Londra'daki faaliyetlerini yürütüyor.

İZZET ÖZİLHAN: Anadolu Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan'ın oğlu İzzet Özilhan, grubun Moskova'daki Coca-Cola'nın pazarlama bölümünde çalıştı. Grup şirketlerinde tecrübe kazanan 28 yaşındaki İzzet Özilhan, şirketin üçüncü kuşak temsilcisi. İzzet Özilhan, yakın gelecekte aile şirketinin başına geçmeye hazırlanıyor.

ALİ KOÇ: Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç'un oğlu Ali Koç, Londra ve Amerika'da eğitim gördü, yurt dışında çeşitli kuruluşlarda çalıştı. Türkiye'ye döndüğünde Koç Holding Kurumsal İletişim ve Bilgi Grubu Başkanı oldu. Şu an holdingin yönetim kurulu üyesi olan Ali Koç, Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanlığı görevini de yürütmüştü.