Taşerona ikramiye müjdesi

Eğitim kriteri, yaş şartı aranmayacak. Bakanlıklarda halihazırda işçi olarak 4D statüsünde 109 bin kişi çalışıyor. Düzenleme ile bunun yaklaşık 4.5 katı çalışan, 450 bin kişi kadrolu olacak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Aralık 2017 Güncelleme 07 Aralık 2017, 02:10
Taşerona ikramiye müjdesi

İÇİNDEKİLER

Aileleriyle birlikte 4-5 milyon kişiyi ilgilendiren taşeron düzenlemesi büyük heyecan yaratırken; devletin de yükü hafifleyecek. Taşeron firmalardan alınan hizmetlere karşılık hak ediş, kâr payı ve bazı gider ödemeleri son bulacak. Kamuya geçen 450 bin işçiye kamu çalışanı oldukları için 52 günlük tediye verilecek. Yıllık izin, kıdem gibi haklarda hak kaybı olmayacak. Geçişte sınav yapılacak, KPSS istenmeyecek.

BAKAN AÇIKLAMA YAPTI
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Meclis'ten hızla çıkarmayı hedefledikleri taşerona kadro düzenlemesine ilişkin ayrıntıları açıkladı. Güvenlik soruşturmasının mutlaka olacağını belirten Sarıeroğlu, 450 bin kişinin tam kadro alacağını kaydederek, "450 bin kişi 'ama'sız, fakat'sız, şartsız 657 sayılı Memurlar Kanunu içinde 4D statüsüyle kadrolu işçi olarak kamuya geçmiş olacak" diye konuştu. Kadroya geçenler bulunduğu yerde mevcut işini yapmaya devam edecek. Tayin hakkı olmayacak. Kadroya kendi maaşlarıyla geçecek olan işçilerin kazandıkları kıdem korunacak.