KPSS şartı olmadan 10 bin 500 memur alınacak! İşte memur alımı yapacak kurumların listesi…

2018 memur alımı için büyük bir adım atıldı ve binlerce kişiye KPSS'siz memur olma kapısı açıldı. 2018 yılında 10.500 yeni memur alınacak. Peki kimler KPSS'siz memur olacak, hangi kurumlar sınavsız memur alımı yapacak, KPSS'siz memur atamaları ne zaman ve hangi kurumlara yapılacak? İşte 2018 yılı sınavsız memur alacak kurumlar tam listesi.

Giriş Tarihi 23 Şubat 2018, 00:00 Güncelleme 23 Şubat 2018, 15:14
KPSS şartı olmadan 10 bin 500 memur alınacak! İşte memur alımı yapacak kurumların listesi…

İÇİNDEKİLER

Kamu kurumu ve kuruluşlarında eksiklikleri gidermek için Şubat ve Mart ayı içerisinde en az lise mezunu 10 bin 500 memur alımı yapılacak. Başvurunun yapılabilmesi için KPSS şartı yok. Başvurular hem KPSS puanıyla hem de KPSS puanı olmadan olabilecek.

Adaylar 10 bin 500 kişilik kadroya memur olarak girebilmeleri için aranan nitelikleri taşımak zorundalar. Bunun yanında başvuru yapacak adaylar, başvurularını mutlaka belirtilen tarihler arasında yapmalılar. Aksi takdirde başvuruları geçersiz sayılacaktır. Peki başvurular ne zaman başlıyor? Hangi kamu kurum ve kuruluşları hangi tarihlerde alım yapacak? En az lise mezunu memur olma hayali kuran vatandaşlara fırsat doğdu. Kimler başvuru yapabilir. İşte detaylar haberimizde...

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?
Kamu kurum ve kuruluşları adayların başvuru yapabilmeleri için bazı şartlar aramaktadır. Bu sebeple adaylar kadrosuna göre belirtilen genel şartları ve özel şartları taşımak zorundadırlar. Adaylardan genel olarak aranan nitelikler;

- 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları,

- Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak ( engelli alımları Hariç ),

- Erkek adaylar için askerliğini yapmış olmak veya askerlik ile ilgisi bulunmamak,

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gibi nitelikler genel olarak her ilanda belirtilmektedir.

- KPSS, YDS, Eğitim, Yaş gibi nitelikler özel olarak aranmaktadır.

KPSS'Lİ KPSS'SİZ ALIMLAR OLACAK!
Kamu kurumları kamuya memur personel alımı sırasında adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı arıyorlar. Bu sebeple adaylar kurumlarında belirlediği gibi 2016 veya 2017 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden kurumların belirledikleri taban puan da puan almış olmaları şarttır.

Bazı kurumlar ise adaylardan alım yapacakları kadro için Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aramıyorlar. Bu sebeple adayların belirtilen diğer nitelikleri taşımaları yeterli olmaktadır.

EĞİTİM ŞARTI NEDİR?
Kamuya başvuru yapabilmek için belirli şartlar arasında eğitim şartı yer almaktadır. Buna göre başvuru yapacak adayların en az lise mezunu olmaları gerekmektedir. Fakat lisans ve ön lisans mezunları da belirtilen kadrolara başvuru yapabilirler. Alım kadrosuna göre Lisans mezunu olan adaylardan 4 yıllık eğitim veren ilgili fakültelerden mezun olmuş olmaları şarttır. Lise mezunu alımlarda ise kadrosuna göre meslek liselerinden veya düz liselerden mezun olmuş olmaları yeterlidir.

Söz konusu olan ilanların bir çoğunda adaylar başvuru şartlarına göre ve KPSS puan türlerine göre yapılacak sıralama sonucuna göre, Sözlü, Uygulamalı veya yazılı sınava katılarak bu sınavlardan geçeli not almaları gereklidir. KPSS ile yapılacak sıralamalarda adayların almış oldukları puan durumuna göre kadro sayısının kat sayısı kadar aday dereceye alınır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?
Kamuya memur alımı ilanlarına başvuru yapacak adaylar, kurumların belirledikleri başvuru tarihleri içerisinde başvuru yapmaları gerekmektedir. Tarihler her kurumun kendi resmi internet sitesi üzerinden duyurulacaktır. Son başvuru tarihinde sonra yapılan başvurular geçerli sayılmayacaktır.Başvuru yapacak adaylar, Şahsen, E Posta, Posta veya Elektronik ortamda başvurularını yapacaklardır. Ayrıca ilanda belirtildiği üzere başvuru sırasında adaylardan bazı belgeler aranmakta ve bu belgelere göre adaylar tüm başvuru belgelerine sahip olmaları şarttır. Başvuru tarihleri ve başvuru yapılacak kurumlar aşağıdaki tabloda belirtilmiştir.

HANGİ KURUMLAR HANGİ TARİHLERDE ALIM YAPACAK?
Göç İdaresi Başkanlığı-34- Gençlik ve Spor Bakanlığı-30- Milli Savunma Bakanlığı-9 bin 753 - TÜBİTAK-15TİM-3 Ankara DOB-1 Adli Tıp Kurumu-72 ÇSGB-9 KOSGEB-2 Merkez bankası-30 Milli Eğitim Bakanlığı-16 Erciyes Üniversitesi-1 Süleyman Demirel Üniversitesi-120 TEİAŞ-10 ÖSYM-3 TÜSEB-21 TÜSAŞ-20 TÜVASAŞ-1 Sivas Valiliği-60 MKEK-6 Bursa Yıldırım Kaymakamlığı-15 Tekkeköy Belediyesi-1 TÜLOMSAŞ-2 MASAK-250 Ankara DOB-2

MEMUR NASIL OLUNUR, OLMA ŞARTLARI NELERDİR?
Memur, devlet hizmetlerinden bir aylığa bağlı olarak çalışan kimselere, görevlilere denilmektedir. Bir işle görevlendirilmiş olan, yükümlü. Arapça emir veya emr kökünden gelmekte olup emredilen anlamında mastar isimdir. Ülkemizde devlet bünyesinde çalışmakta olan kişiler incelendiğinde memurluğun çok önemli bir yere sahip olduğunu görmekteyiz. Öyle ki, kamu bünyesinde çalışmakta olan 3 milyonu aşkın vatandaşımızın, 2 milyondan fazlası memur kadrolarında istihdam edilmektedir. Bu oldukça ciddi bir rakamdır. Memurların yapmış oldukları işler yani görevleri çalıştıkları kuruma göre farklılık göstermektedir. Çoğu memur masa başı dediğimiz işlerde görev alsa da, çok sayıda memur da sahada görev alabilir. Yani memurların yapmış oldukları işlerden bahsedebilmemiz için hangi kurumda ve hangi kadro pozisyonda çalıştığına bakmak gerekmektedir.

Memur nedir, ne demektir, kimdir, kime denir? Memurlar ne iş yaparlar? Memur nasıl olunur, olma şartları nelerdir, kimler memur olabilir? Memur olmak istiyorum nasıl olurum? Memur olma yolları yöntemleri nelerdir? Memur olma yaşı kaçtır, memur olmak zor mudur? Hepsi haberimizde. Devlet memuru olmak için kişilerden genel ve özel şartlar talep edilmektedir. Öncelikle bir kişinin devlet memuru olabilmesi için kesinlikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması zorunludur. Bunun dışında devlet memuru olacak kişilerin 18 yaşını doldurmuş olmaları gerekmektedir. Geçmiş senelerde bu konuda bir üst yaş sınırı da bulunmaktaydı. Ancak artık her yaştan kimse devlet memuru olabilir. Bu husus kurumlara bağlıdır. Kimi kurum 30 yaşını doldurmuş olmamak, kimi kurum 40 yaş, kimi kurum da 65 yaşına kadar olan kişileri memur olarak görevlendirebilmektedir.

MEMURLAR NE İŞ YAPARLAR?
Memurların yapmış oldukları işler yani görevleri çalıştıkları kuruma göre farklılık göstermektedir. Çoğu memur masa başı dediğimiz işlerde görev alsa da, çok sayıda memur da sahada görev alabilir. Yani memurların yapmış oldukları işlerden bahsedebilmemiz için hangi kurumda ve hangi kadro pozisyonda çalıştığına bakmak gerekmektedir.

MEMUR NASIL OLUNUR?
Herhalde şimdiye kadar "Memur ol, daha rahat bir yaşantın olsun." ya da " Memur ol iş kaygın olmasın, düzenli maaşın yatsın." Gibi sözleri duymayanınız yoktur. Çünkü ülkemizde memurluk garanti bir meslek olarak görülmekte ve akabinde devlet güvencesi altında tutulduğu için de oldukça çok tercih edilmektedir. Hali hazırda memur olarak çalışan kişilerin sayısına baktığımızda bu durumu da desteklediğini görmekteyiz. Peki kimler devlet memuru olabilir?

MEMUR OLMA ŞARTLARI NELERDİR? KİMLER MEMUR OLABİLİR?
Devlet memuru olmak için kişilerden genel ve özel şartlar talep edilmektedir. Öncelikle bir kişinin devlet memuru olabilmesi için kesinlikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması zorunludur. Bunun dışında devlet memuru olacak kişilerin 18 yaşını doldurmuş olmaları gerekmektedir. Geçmiş senelerde bu konuda bir üst yaş sınırı da bulunmaktaydı. Ancak artık her yaştan kimse devlet memuru olabilir. Bu husus kurumlara bağlıdır. Kimi kurum 30 yaşını doldurmuş olmamak, kimi kurum 40 yaş, kimi kurum da 65 yaşına kadar olan kişileri memur olarak görevlendirebilmektedir.

Devlet memuru olarak görev almak için belli bir eğitim şartı da bulunmaktadır. En az ortaöğretim mezunu kimseler devlet memuru olarak görev alabilmektedirler.

Devlet memuru olarak görev alacak olan kişilerin kamu haklarından mahrum olmaması gerekmektedir.

Bu şartları sağlayan kişiler devlet memuru olarak görev alabilirler. Devlet memuru olmak için öncelikle yazımızda da bahsettiğimiz gibi ilk olarak öğreniminizi tamamlamanız gerekmektedir. Yani en az ortaöğretim mezunu olmanız gerekir.

Akabinde her sene yapılmakta olan KPSS yani Kamu Personeli Seçme Sınavına katılmalı ve gerekli puanı almalısınız. Bundan sonra da memur kadrolarına başvuru yapmalısınız. Şayet puanınız yeterli ve memur olmaya herhangi bir engeliniz bulunmuyorsa memur olarak görev alabilirsiniz. Bu yazımızda memur olmak istiyorum, nasıl olurum diyenler için detaylı bilgiler paylaştık. Konu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz.