Bürokrası bitecek ekonomi güçlenecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Temmuz 2018 Güncelleme 11 Temmuz 2018, 01:24
Bürokrası bitecek ekonomi güçlenecek

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabine iş dünyası tarafından memnuniyetle karşılandı.

Rifat Hisarcıklıoğlu (TOBB Başkanı): Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliğinde, iş dünyası kökenli ve icracı isimlerden oluşan yeni hükümetimizle büyük Türkiye'nin inşası başlayacaktır.
Nail Olpak (DEİK Başkanı): Cumhuriyet'in kuruluşundaki güçlü Türkiye iradesi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile daha da perçinlenecek.
​TÜSİAD: Ekonomide, özellikle makroekonomik dengeleri sağlamlaştıracak yapısal, mali ve finansal tedbirleri içeren kapsamlı bir programın bir an evvel hayata geçirilmesi gerekli.
Abdurrahman Kaan (MÜSİAD Başkanı): Yeni yönetim sisteminin hayata geçmesiyle birlikte Türkiye'nin önündeki parlak geleceğe yönelik engeller ortadan kalktı.
Erdal Bahçıvan (İSO Başkanı): Yeni sistem Türkiye'nin en çok ihtiyaç duyduğu huzuru, güveni ve istikrarı daha da güçlendirecek.
Şekib Avdagiç (İTO Başkanı): İş dünyasının yeni kabineden 'kurlarda oynaklığın bitmesi', 'işletme faizlerinin makul seviyelere inmesi' ve 'kaliteli büyüme' olmak üzere üç kritik beklentisi var.
İsmail Gülle (TİM Başkanı): Göreve gelecek Bakanlarımızın, hem hizmet hem de koordinasyon konusunda son derece başarılı olacaklarına yürekten inanıyoruz.
Hasan Ali Cesur (ASKON Başkanı): Yeni hükümet sistemiyle birlikte vesayetçi zihniyet ve bürokratik devlet yapısı tarihin derin sayfalarına gömülecek.