Son dakika... Emekliye çifte bayram! Emekli maaşlarını kim, ne zaman alacak?

Son dakika haberine göre emekliler Kurban Bayramı’na maaşları ve ikramiyeleri cebinde girecek. Maaşları bayram tatiline rastlayanlara da erken ödeme var. Peki emekli maaşlarını kim, ne zaman alacak? Kurban Bayram'ından önce hesaplara yatacak emekli maaşlarıyla ilgili tüm detaylar haberimizde....

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Ağustos 2018 Güncelleme 17 Ağustos 2018, 03:40
Son dakika... Emekliye çifte bayram! Emekli maaşlarını kim, ne zaman alacak?

İÇİNDEKİLER

Kurban Bayramı'na emekliler maaşları ve ikramiyelerini almış olarak giriyor. Bayram ikramiyesi dün SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin hesaplarına yatırıldı. Bugün de memur emeklileri bayram ikramiyesini alabilecek. Bu kapsamda tüm emeklilere bin lira ödenirken, vefat eden emeklilerin hak sahibi yakınlarına hisseleri oranında ödeme yapıldı. Ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan emeklilere bayram müjdesi de geldi, erken maaş kararı alındı. Kurumdan yapılan açıklamaya göre, ödeme günleri Kurban Bayramı tatiline rastlayan emekli ve hak sahiplerinin gelir ve aylıkları, 18 Ağustos Cumartesi gününden itibaren bankamatiklerden, 20 Ağustos Pazartesi günü ise bankalardan ödenecek.

KİM, NE ZAMAN ALACAK?
Memur emeklileri bu ayki maaşlarını 1-5 Ağustos tarihleri arasında almıştı. SSK emeklilerinin maaş ödemeleri ise her ayın 17'si ile 26'sı arasında, Bağ-Kur emeklilerinin de 25'i ile 28'i arasında yapılıyor. Bu emeklilerin büyük bölümünün maaş ödeme günleri bayram tatiline denk geliyordu. Alınan karar kapsamında, maaş günü 17 Ağustos olan emekliler yarın maaşlarını alacak. Maaş günü 18-26 Ağustos tarihlerine denk gelen emekliler de 18 Ağustos'tan itibaren ATM'lerden, 20 Ağustos'ta da bankalardan paralarını çekebilecek.

11 MİLYONA İKRAMİYE SEVİNCİ
BAĞ-KUR ve SSK emeklilerine bayram ikramiyesi ödemeleri dün yapıldı. Bankalardan ve PTT'den ödemelerini alan emekliler, mutlu olduklarını söyledi. Edirne'de yaşayan emekli Lidar Alan, "Allah devletten razı olsun. Bu para bize bir katkı oluyor, torunlarımıza harçlık ve evimize tatlı alabileceğiz. Mutluyuz, çok güzel bir uygulama, herkese teşekkür ederim. Bizler de ikramiyeyi sevdiklerimize ikram edeceğiz" diye konuştu.