Yeniden yapılandırma 27 Ağustos'ta sona eriyor

7143 sayılı kanun kapsamında bazı alacaklarının yapılandırılması için başvuru süresi 27 Ağustos Pazartesi günü sona eriyor. Yeniden yapılandırmadan faydalanan vatandaşların peşin ödeme yapmaları halinde yüzde 90 indirim sağlanacak.

Giriş Tarihi 25 Ağustos 2018, 00:00 Güncelleme 25 Ağustos 2018, 12:01
Yeniden yapılandırma 27 Ağustos’ta sona eriyor

İÇİNDEKİLER

7143 sayılı Vergi ve Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında kamu borçlarının yapılandırılması başvuruları için 27 Ağustos son gün. 27 Ağustos Pazartesi günü mesai bitimine kadar Vergi dairelerinden, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet adresinden veya ve e-devlet üzerinden başvuran vatandaşlar birçok indirim ve kolaylıktan faydalanabilecek.

Yeniden yapılandırma 27 Ağustos’ta sona eriyor

PEŞİN ÖDEMELERDE YÜZDE 90 İNDİRİM

Kanun kapsamında 31 Mart 2018 tarihi itibariyle gecikmiş vergi borçlarında Yurt İçi ÜFE oranında güncellemeler, motorlu taşıtlar vergisinde büyük oranda ödeme kolaylıkları, trafik para cezaları ve diğer idari para cezalarında önemli indirimler yapılacak.

Yeniden yapılandırma 27 Ağustos’ta sona eriyor

Öte yandan peşin ödemelerde yurt içi ÜFE oranında hesaplanan tutardan ayrıca yüzde 90 indirim, vergi aslına bağlı olmayan usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarının yüzde 50'sinin silinmesi, vergi ihtilaflarının sulh yoluyla sonlandırılmasında yüzde 80'e varan indirim, işletme kayıtlarının cezasız ve faizsiz olarak gerçek duruma uygun hale getirilmesi, eczanelerde cezasız faizsiz stok düzeltme, matrah ve vergi artırımında vergi incelemesinden muafiyet, inceleme ve tarhiyat safhasındaki borçlar için yapılandırma, beyan edilmemiş gelirler ve kazançlar için pişmanlıkla cezasız ve faizsiz beyan, yurt içi ve yurt dışı bazı varlıkların milli ekonomiye kazandırılması, borçları 18 taksitte 36 ay sürede ödeme, yapılandırılan borçları anlaşmalı bankaların banka kartı ve kredi kartı ile ödeme, vadesi 31 Aralık 2013 tarihinden önce olan 100 Türk Lirası ve altındaki borçların silinmesi gibi olanaklar sağlanacak.

Yeniden yapılandırma 27 Ağustos’ta sona eriyor

"SON FIRSAT"

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak söz konusu kanun hakkında, "Mükelleflerimizin bu yapılandırmadan yararlanmalarının son fırsat olduğunu belirtmek isterim" demişti.

Yeniden yapılandırma 27 Ağustos’ta sona eriyor