Tazelenen Tucson liderliği hedefliyor

Geçirdiği makyaj operasyonuyla görünümü tazelenen ve donanımları zenginleştirilen Hyundai Tucson, 1.6 litrelik dizel motor ve otomatik şanzımanlı yeni versiyonuyla pazar liderliğine oynuyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Eylül 2018 Güncelleme 10 Eylül 2018, 00:00
Tazelenen Tucson liderliği hedefliyor

İÇİNDEKİLER

Avrupa pazarında olduğu gibi Türkiye pazarında da SUV'lar hızla yükseliyor ve rekabet gittikçe daha çetin bir hal alıyor. Bu pazarın önemli markalarından Hyundai, C segmenti SUV modeli Tucson ile şimdiye kadar küçük hacimli dizel motor eksiğine rağmen rekabette üst sıralarda yer almayı başarmıştı. Dış ve iç mekanındaki dokunuşlarla güncellenen Tucson, daha iddialı bir model haline gelirken; 1.6 litrelik dizel motor seçeneğiyle önemli bir eksiğini de gidermiş oldu. Tucson, basamaklı ızgarası, LED farları, geniş girişli ön tamponu, ikiye ayrılmış sis farları ve gündüz sürüş lambalarıyla dikkat çekiyor. Köşeleri yumuşatılan stop lambalarına LED özelliği eklenirken, tamponun alt kısmı ve egzoz çıkışları da değişen diğer parçalar.

YENİ İÇ MEKAN
Yeni Tucson, gelişmiş güvenlik özellikleri ve Qi kablosuz şarj sistemi dahil olmak üzere yeni iç mekanıyla da dikkat çekiyor. Kokpitin üst kısmı tamamen değişirken, i30 ve Santa Fe modellerinde de kullanılan 8 inç dokunmatik multimedya sistemi de aracın bir diğer yeni özelliği. Euro NCAP (5 Yıldız) ve IIHS (Top Safety Pick Plus) gibi çarpışma testlerinden üst seviye sonuçları alarak güvenli olduğunu kanıtlayan Tucson, 360 derece kamera sistemi sayesinde park ve dar alanlardaki manevralarda sürücüye yardımcı oluyor. Tucson, Çarpışma Önleme Sistemi, Akıllı Hız Sabitleyici, Stop&Go, Sürücü Dikkat Uyarısı gibi özellikleri de sunuyor. Hyundai Tucson'un makyajla beraber gelen en önemli yeniliği 1.6 litrelik dizel motoru. 136 beygir gücündeki yeni motorun maksimum torku 320 Nm. 100 km'deki karma tüketimse 4.8 litre olarak açıklanıyor. Tucson'da yeni nesil HTRAC dört tekerlekten çekiş sistemi de sunuluyor. Araçta 3 farklı donanım ve 3 motor seçeneği bulunuyor. Giriş seviyesi Style paket ile başlarken, en zengin donanım paketi ise Elite Plus. Araç, 167 bin 100 liradan başlayan fiyatlarla satılırken, dizel otomatik versiyonun en yüksek donanımdaki fiyatı ise 259 bin 700 lira.


​HYUNDAI ASSAN BAŞKAN VE CEO'SU ICKKYUN OH: Tucson, hızla büyüyen SUV segmentine paralel olarak, Hyundai'nin Türkiye'de de en çok satan modellerinden biri. Hyundai olarak büyümeye ve gelişimimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Yeni Tucson'un elimizi daha da güçlendireceğini düşünüyoruz.

​HYUNDAI ASSAN GENEL MÜDÜRÜ ÖNDER GÖKER: Cesur tasarımı, yüksek güvenlik seviyesi ve yeni nesil 1.6 litrelik dizel motoruyla hem yeni hem de sadık tüketicilerimizi etkilemeyi arzuluyoruz. Tucson modelimizden bu yıl 6 bin adet satmayı hedefliyor ve başarı hikayesini sürdürmesini dört gözle bekliyoruz.


KIA STONIC TÜRKİYE'DE​

KIA'nın B segmentindeki yeni crossover modeli Stonic, Türkiye'de satışa sunuldu. Tasarımı Peter Schreyer imzasını taşıyan Stonic, kaslı çizgilere ve kavisli yüzeylere sahip. Stonic, 1.4 ve 1.0 litrelik benzinli motorlarla satışa sunuldu. 100 HP güç üreten 1.4 litrelik motorda 6 ileri vitesli otomatik şanzıman görev yapıyor. 120 HP'lik, 3 silindirli ve turbo beslemeli, 1.0 litre hacimli motorun ürettiği çekiş gücü, 7 ileri vitesli çift kavramalı otomatik şanzıman üzerinden ön tekerleklere aktarılıyor.



Kia Genel Müdürü Can Ağyel, "Stonic; tasarımı, sürüş özellikleri, zengin donanım seviyesi ve rekabetçi fiyatıyla kısa sürede gönülleri kazanacak. Çekici ve kullanışlı bir SUV olması ve üstün yakıt verimliliği sunan tutumlu motorları ile önemli satış grafiği yakalayacağına inanıyoruz" dedi. Red Dot 2018 ödüllü Stonic'in fiyatı 123 bin 900 liradan başlıyor.



OPEL COMBO YENİLENDİ

OPEL, hafif ticari modeli Combo'un beşinci neslini tanıttı. Hem panelvan (Combo) hem de binek (Combo Life) versiyonu ile satışa sunulacak yeni modelin standart (4.40 metre) ve uzun (4.75 metre) olmak üzere iki versiyonu olacak. Yeni Combo'nun panelvan versiyonu 4.4 metreküpe varan bagaj hacmi ile dikkat çekiyor. Alman üreticinin yeni hafif ticari modeli Avrupa'da bu ay satışa çıkacak.




Ülkemizde ise pazara sunulması 2019'da olacak. Yeni Combo 1.000 kilogram yük limiti ve 3.440 mm'ye varan taşıma uzunluğu ile sınıfının en iddialıları arasında yer alıyor. Müşteriler, iki veya tek sürgülü kapı seçeneklerini opsiyonel olarak tercih edebiliyor. Combo'nun yükleme konusundaki bir diğer avantajı ise 580 mm yüksekliğindeki yükleme eşiği. Opsiyonel olarak alınabilen açılır tavan sayesinde ise 100 kilograma kadar tahta levhalar gibi çok uzun yükler de kolaylıkla taşınabiliyor. Motor çalıştırıldığında aracın aşırı yüklenip yüklenmediğini kontrol eden sensör Combo ile segmentinde ilk kez sunulacak.



HALİT BOLKAN