Kartzedeye iyi haber

Yargıtay emsal karar verdi. Kredi kartı çalınanlar ya da kaybolanlar 24 saat içinde bankaya durumu bildirirlerse tüm kayıp parayı banka ödeyecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Eylül 2018 Güncelleme 12 Eylül 2018, 02:18
Kartzedeye iyi haber

İÇİNDEKİLER



Yargıtay
; bankamatik, kredi kartı çalınır ya da zorla, tehditle alınır da kart sahibi 24 saat içinde bankaya bu durumu iletirse, çekilen paranın bankaca sahibine iade edilmesi gerektiğine hükmetti. Yüksek mahkeme, bu tür vakalarda kart sahibinin haksız çekilen miktarın sadece 150 lirasından sorumlu olduğuna dikkat çekti.


BANKA SORUMLU OLACAK
4. Tüketici Mahkemesi'ne müracaat eden vatandaş, gasp edilen kredi kartından nakit çekilen paranın bankaca tarafına iade edilmesini istedi. Yargıtay 19. Hukuk Dairesi, hesaptan çekilen paranın kart sahibine iadesi gerektiğine hükmetti. Karar emsal olduğu için çalınan ve kalbolan kartlarda sorumluluk bankaya ait olacak.


BUNLARI YAPIN
● Kartınız kaybolur ya da çalınırsa zaman kaybetmeden bankanıza bilgi verin.
● Ekstreden harcamalarınızı her ay kontrol edin.
● Bankanızdan her harcamayı ve çektiğiniz parayı size mesaj ile bildirmesini isteyin.
● Bilginiz dışında harcama görürseniz hemen bankaya haber verin.



● e-ticaret sitelerinde alışveriş yaparken ödeme ekranında http:// yerine https:// yazmasına ve alışveriş yaptığınız sitenin SSL sertifikası olup olmadığına mutlaka dikkat edin.
● Güvenmediğiniz sitelerden program indirmeyin, bu programları kullanmayın.
● Limiti yüksek olan bir kartınızı kullanmak yerine bankanızın size sunduğu sanal kartı kullanabilirsiniz. Bu şekilde kartınızın limitini siz belirlediğiniz için riskinizi de azaltmış olursunuz.