93 blok aynı anda yükseliyor

93 binanın ayna anda inşa edildiği Sur Yapı Antalya projesinde bugüne kadar 450 bin metrekare imalat yapıldı. Yüzde 50’lik kısmı tamamlanan kaba inşaatın Eylül sonuna kadar bitirilmesi planlanıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Eylül 2018 Güncelleme 13 Eylül 2018, 00:00
93 blok aynı anda yükseliyor

İÇİNDEKİLER

Sur Yapı'nın Kepez-Santral bölgesinde 8 milyar lira yatırımla hayata geçirdiği Antalya projesinde bir ve ikinci etapların inşaatı hızla devam ediyor. 23 kule vinç ve bin 500'ün üzerinde işçinin 24 saat aralıksız çalıştığı projenin ilk etabında yer alan 93 blok aynı anda yükseliyor. Bu etapta yer alan 6 bin 417 konutun 2019'da teslim edilmesi planlanıyor. 1 milyon 300 bin metrekarelik bir alanda hayata geçirilen Sur Yapı Antalya projesinde bugüne kadar 450 bin metrekare imalat gerçekleştirildi.
Yüzde 50'lik kısmı tamamlanan kaba inşaatın Eylül sonuna kadar bitirilmesi planlanıyor. Hafriyat sırasında 27 bin kamyon seferi yapılan şantiyede bazı bloklarda doğrama ve cephe çalışmalarına da başlandı. Projenin ikinci etabında ise hafriyat çalışmaları sürüyor. Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, 6 ay gibi kısa bir sürede, ilk etabın kaba inşaatının yüzde 50'sini tamamladıklarını belirterek, "450 bin metrekarenin üzerinde inşaat imalatı yaptık. Bir kıyas yapacak olursak İstanbul'da orta ölçekli 9 konut projesinin inşaatını 6 ay gibi kısa bir sürede tamamladığımız anlamına gelir" dedi. Antalya'da modern bir şehir inşa ettiklerini ifade eden Elmas, şunları söyledi: "Projede 19 bin bağımsız bölüm bulunuyor. Büyük kent parkıyla beraber ciddi bir şehir inşa etmiş oluyoruz. Aralık ayında satışa başladığımızda Türkiye'nin her tarafından hatta dünyadan çok ciddi bir ilgiyle karşılaştık."
2 BİN 200 LİRA TAKSİTLE EV FIRSATI
Sur Yapı Antalya projesinin Turkuaz etabından 60 ay vade ve yüzde 0.98 faiz oranıyla, 2 bin 200 liradan başlayan taksitlerle ev sahibi olmak mümkün. Aynı kampanya şartları, Sur Cadde'deki ofis ve dükkanlar için de geçerli. Sur Yapı Antalya projesi kapsamında hayata geçirilen 1.3 kilometre uzunluğundaki Sur Cadde'de tramvay hattıyla Antalya'da İstiklal Caddesi konsepti yaratılması hedefleniyor.
58 KENTE VE DÜNYAYA SATIŞ YAPILDI
Sur Yapı Antalya projesinden, başta Antalya, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Ayfon, Burdur ve Konya olmak üzere Türkiye'nin 58 farklı kentine satış yapıldı. Bugüne kadar bin 800 bağımsız bölümün satıldığı projeye yurt dışından da yüzlerce kişi yatırım yaptı. Rusya, İngiltere, Fransa, Avusturya, Belçika, İsviçre, İsveç, Almanya, Hollanda, Kanada, Norveç, Güney Kore gibi birçok yabancı ülke vatandaşı projeden ev aldı.


YAVUZ KARAMAN