Türk Lirası'na 10 milyarlık destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı sonrası kiralarda dövizden Türk Lirası'na geçiş için 30 gün süre verildi. Türkiye'de 400'ye yakın AVM'de 63 binden fazla kiracı olduğu biliniyor. Erdoğan'ın talimatı sonrasında sadece AVM tarafında TL'ye geçişin 10 milyar lirayı bulması bekleniyor

Giriş Tarihi 19 Eylül 2018, 00:00 Güncelleme 19 Eylül 2018, 18:46
Türk Lirası’na 10 milyarlık destek

İÇİNDEKİLER

Türkiye genelinde kiralanabilir AVM alanı yaklaşık 14 milyon metre kareyi bulurken, kiralar İstanbul'da ortalama 100 euro, Anadolu'da ise 50 euro seviyesinde bulunuyor. Son dönemde gerçekleşen Türk lirası kampanyası ve 12 Ekim'de başlayacak TL'ye geçiş sürecinde AVM'lerden 9 milyar 750 milyon TL'lik destek bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla hazırlanan düzenleme kapsamında menkul ile gayrimenkul alım-satım ve kiralamalarında Türk Lirası'na geçiş için tanınan süre 12 Ekim'de sona erecek. Sözleşmelerini TL ile yeniden düzenlemeyenlere yönelik idari para cezası uygulanacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, döviz üzerinden yapılan sözleşmelerin Türk lirasına çevrilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararı hakkındaki düzenlemelerin yalnızca Türkiye'de yerleşik kişiler arasında yapılan sözleşmeleri içerdiğini, uygun görülen bazı hallerin istisna tutulabileceğini açıkladı.