Fırsatçılar su fiyatlarına el attı

Fırsatçılar zamların suyunu çıkardı. Doları bahane edenler fiyatlarla oynadı. 5 litrelik Saka su, 3.45’ten 4.25 liraya çıktı. Mandal fiyatları ise 10 lirayı aştı. Vatandaş isyan bayrağını açtı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Ekim 2018 Güncelleme 04 Ekim 2018, 02:54
Fırsatçılar su fiyatlarına el attı

İÇİNDEKİLER

Dolar kurunu bahane edenler, vatandaşın cebine göz dikti. Astronomik zamlar aldı başını gitti. TAKVİM ise fırsatçıları tek tek teşhir etti. Zam oyunu, pazarda ve markette gözler önüne serildi. Vatandaşı yolunacak kaz gibi gören fırsatçılar, tüketicileri isyan ettirdi. Şikayetlerin ardı arkası kesilmedi. Suyumuza bile fırsatçıların eli değdi. Van'daki bir markette, zam oyunu belgelendi.



Dolarla ilgisi bulunmayan ve tamamen yerli bir kaynaktan elde edilen 5 litrelik Saka su, 3.45 TL'ydi. Ancak doların arkasına sığınan fırsatçılar zam yapıp, aynı suyun fiyatını 4.25 liraya yükseltti. Vatandaşlar, "Zamların suyu çıktı" diyerek tepki gösterdi.



ZAM POMPASI
Döviz
kuru nedeniyle diyabetli çocukların tedavisi için kullanılan insülin pompası aparatlarının fiyatı 568 TL'den 900 TL'ye çıktı. SGK'nın geri ödediği miktar ise zamma rağmen aynı kaldı. Zam nedeniyle aileler pompadan vazgeçip, çocuklarının parmaklarını iğneyle delerek ölçüm yapmaya başladı. İki çocuğunda da pompa aparatını kullanan Ruskat Sardık, yardım çağrısı yaptı.



İNSANI HASTA ETMEYİN

Çocukların bağışıklık sistemini güçlendirmeye yarayan Umca Solüsyon da cep yaktı. Eczanede 27 Eylül'de 35 liraya satılan solüsyon, 2 Ekim'de 45 liraya çıktı. Yüzde 30'luk zam herkesi şaşırttı.



MANDALA BAK!

Marketlerde satılan ürünlerin fiyatını görenlerin gözleri fal taşı gibi açıldı. Bu ürünlerin başında mandal yer aldı. Çünkü önceden 2-3 liraya satılan mandal, kalitesine göre zamlandı! Plastik mandal 7.25, ağaç mandal ise 10.70 liraya çıktı. Mandalların ücretini görenler, gözlerine inanamadı.



SÜTÜN FİYATI BOZULDU

Her eve giren günlük süt de fırsatçıların hedefine girdi. 1 litrelik Sek marka sütün fiyatı, "dolar kuru bahanesiyle" 6.99 liraya yükseldi. Vatandaşlar, "Süt almamız için 7 lirayı gözden çıkarmamız gerekiyor" dedi.