Türkiye'nin gözü Merkez Bankası'nda! Faiz için kritik gün

Bugün saat 14.00'da Merkez Bankası faiz kararlarını açıklayacak. Geçtiğimiz hafta 5.52'ye kadar gerileyen dolar küresel piyasalardaki dalgalanma nedeniyle bu hafta 5.70 seviyelerine çıkmıştı. Merkez Bankası'nın bugün açıklayacağı karar sonrası doların durumu da merak ediliyor.

Giriş Tarihi 25 Ekim 2018, 00:00 Güncelleme 25 Ekim 2018, 08:14
Türkiye’nin gözü Merkez Bankası’nda! Faiz için kritik gün

İÇİNDEKİLER

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) bugün saat 14:00'te açıklayacağı faiz kararı beklenirken dolar/ TL güne 5.7152 TL seviyesinden başladı. Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında TL'deki değer kayıplarının bir süredir durması ve bankanın son dönemde gerçekleştirdiği kuvvetli sıkılaştırmanın etkinin görülmesi adına politika faizini sabit tutması bekleniyor.

İTTİFAK AÇIKLAMASIYLA SERT DALGALANDI
Küresel piyasalardaki sert satış baskısı ve Cumhur İttifakı'nın geleceğine yönelik ittifaktaki iki parti MHP ve AKP'den gelen açıklamalarla salı sert dalgalanan dolar/TL dün geriledi. Dolar/TL dün güne 5.75 civarında başladıktan sonra gün
boyunca aşağı yönlü bir seyir izledi ve 5.68'e kadar geriledi.

BRUNSON DAVASI SONRASI 5.52 TL'YE KADAR GERİLEDİ
Dolar/TL ABD'li rahip Andrew Brunson sonrası Türkiye ABD ilişkilerine ve yaptırımlara ilişkin iyimser beklentilerle geçen hafta 5.5267'e kadar gerilemiş ancak 5.50 seviyesinin aşağı yönlü kırılamamasının ardından yönünü yukarı çevirmişti.