2019 emekli ikramiyeleri ne zaman yatacak? Emekli bayram ikramiyeleri her sene verilecek mi?

Emekliler Ocak zammı haberi ile birlikte 2019'da bayram ikramiyesinin yatıp yatmayacağını merak ediyor. Hükümet 24 Haziran seçimleri öncesi emekliye bayram ikramiyesi müjdesi vermiş, her ramazan ve kurban bayramından önce biner lira ikramiye verileceğini açıklamıştı. Vatandaşlar yaşanan bu gelişmenin ardından 2018 yılında iki bayramdan önce de ikramiye almıştı. Peki 2019'da emekli ikramiyesi yatacak mı? 2019'da emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? 2019'da emekli ikramiyesi ne kadar yatacak? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 02 Kasım 2018, 00:00 Güncelleme 02 Kasım 2018, 16:16
2019 emekli ikramiyeleri ne zaman yatacak? Emekli bayram ikramiyeleri her sene verilecek mi?

İÇİNDEKİLER

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak açıklamasında bütün gider kalemlerinden kesintiler yaptıklarını sözlerine eklemişti.

Ayrıca Bakan Albayrak konuya yönelik olarak "Bütçe giderlerine baktığınızda göreceğiniz 2019 yılı bütçesinin temel özelliği, tasarruf bütçesi olduğudur. Özellikle altyapı yatırımlarımız doygunluk noktasına ulaştığı için öncelikli tasarruf alanımız burası oldu. Tasarrufları yatırım kalemlerinde gerçekleştirirken, memurumuzun, işçimizin, emeklimizin, devlet çalışanlarımızın haklarını koruduk. Bununla beraber, geçmiş yılların biraz altında alımlar öngördük" demişti.

Bakan Albayrak'ın açıklamalarından değerlendirilen kısım ise şu şekilde;
2019 yılı bütçe ödeneklerinin 2018 yılına göre yüzde 26 arttığını dile getiren Albayrak, artışın 198 milyar liraya denk geldiğini, bunun 197 milyar lirasının dört bütçe harcama kalemindeki artışa denk geldiğini söyledi.

Kamu personel ücretlerine 2019 yılı içerisinde yansıtılacak olan enflasyon farkı ödemeleri ile 2018 yılında kadroya geçen taşeron işçilerin ücret ödemeleri nedeniyle, personel giderlerinin geçen yıla göre yüzde 35.6 oranında arttığını anlatan Albayrak, Sosyal Güvenlik Kurumu'na yapılan transferlerin de 2019 yılı içerisinde emekli ve yaşlılık aylıklarına yapılacak (enflasyon farkı dahil) zamlar ile emeklilere verilecek bayram ikramiyeleri nedeniyle yüzde 36.5 oranında arttığını bildirdi.

2019'DA BAYRAM İKRAMİYESİ VERİLECEK Mİ?
Hükümet emekliye bayram ikramiyesi müjdesini açıklarken, her sene ramazan ve kurban bayramından önce verileceğini duyurmuştu. Şu ana kadar emekli ikramiyesi ile ilgili herhangi bir aksi açıklama yapılmadı. 2019'da Ramazan Bayramı ikramiyesinin 27 Mayıs-3 Haziran arasında, Kurban Bayramı ikramiyesinin 1-10 Ağustos tarihleri arasında yatırılması bekleniyor.