Golf turistleri 125 milyon euroluk katma değer oluşturdu

Antalya’ya bu yıl 30 ülkeden 120 bine yakın golf oyuncusu geldi. Kişi başı harcaması bin euronun üzerinde olan golf turistleri, 125 milyon euroluk katma değer oluşturdu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Aralık 2018 Güncelleme 11 Aralık 2018, 07:58
Golf turistleri 125 milyon euroluk katma değer oluşturdu

İÇİNDEKİLER



Son
yıllarda golf turizminin gözde yerlerinden biri haline gelen Antalya'nın Belek bölgesine, bu yıl golf oynamak için 30 ülkeden yaklaşık 120 bin kişi geldi. Uluslararası Golf Tur Operatörleri Birliği Türkiye ve Antalya Golf İhtisas Spor Kulübü Başkanı Cahit Şahin, Belek Turizm Merkezi'nde yüksek standartlarda 16 golf sahası bulunduğunu söyledi.


Bu sporun turizmi 12 aya yaymak açısından da önemli olduğunu dile getiren Şahin, Belek'te Eylül'de başlayan golf sezonunun Mayıs ayı sonuna kadar devam ettiğini, yaz döneminde de sabahın erken saatlerinde oynanabildiğini ifade etti.



Kuzey Avrupa ülkeleri başta olmak üzere, Çin'den Güney Kore'ye, Japonya'dan Rusya'ya ve Ukrayna'ya kadar dünyanın çeşitli ülkelerinden Antalya'ya golf oynamak için insanların geldiğini belirten Şahin, şu bilgileri verdi: "Bu yıl Antalya'da yaklaşık 30 ülkeden 120 bine yakın golf oyuncusunu misafir ettik. Gelir anlamında yaklaşık 125 milyon euro katma değer oluştu. Bir oyun golf oynamanın bedeli Belek bölgesinde ortalama 150-165 euro. Bir golf oyuncusu bir haftada ortalama 4-5 oyun satın alıyor.


KASIM REKORU
Bu yıl Ocak'tan itibaren her ay tarihinin en iyi turizm rakamlarına ulaşan Antalya, Kasım'ı da rekorla kapattı. Antalya ve Gazipaşa havalimanları aracılığıyla gelen toplam turist sayısı 13 milyona yaklaşırken; 2018 Kasım ayı 277 bin turistle Antalya turizm tarihinin en yüksek Kasım rakamına ulaştı. Antalya Havalimanı aracılığıyla gelen turist sayısı 12.5 milyon oldu.


6 yıldır Antalya'da gerçekleştirilen Turkish Airlines Open Golf Turnuvası, bölgenin tanıtımına büyük katkı sağladı. Bu yılki turnuvayı, geçen yılın da şampiyonu olan İngiliz Justin Rose kazandı.