Tanzim satış noktaları nerede? İşte İstanbul ve Ankara tanzim satış yerleri

Tanzim satış yerleri ile birlikte fiyatları yarıya indi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tanzim satış yapılması çağrısının ardından kurulan tanzim satış noktalarında meyve ve sebze satılmaya başlandı. Marketlerde olan temizlik ürünleri ile birçok ürün de yakın zamanda satılmaya başlanacak. Peki, İstanbul ve Ankara'da tanzim satış noktaları nerede? İşte tanzim satış yerleri...

Giriş Tarihi 12 Şubat 2019, 15:46 Güncelleme 12 Şubat 2019, 15:46
Tanzim satış noktaları nerede? İşte İstanbul ve Ankara tanzim satış yerleri

İÇİNDEKİLER

Tanzim satış noktalarında sebze meyve fiyatları tarladaki haliyle vatandaşlara sunuluyor. Sebze ve meyve fiyatlarını düşürmek amacıyla kurulan tanzim satış noktalarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. İstanbul ve Ankara olmak üzere çoğu ilde kurulan tanzim satış yerlerinin nerede olduğu merak ediliyor. Peki, tanzim satış noktaları nerede? İşte İstanbul ve Ankara tanzim satış yerleri...

İSTANBUL'DA TANZİM SATIŞ YERLERİ NEREDE?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 34 ilçede 50 tanzim satış noktasını hayata geçirdi. Çadırlarda, vatandaşlara meyve ve sebze satışı yapılıyor. Tanzim satış noktaları ile marketlerde ve manavlarda da fiyatlarda ciddi gevşeme oldu. Tanzim satış noktaları, piyasada fiyatların düşürülmesinde önemli rol onuyor.

Kurulan tanzim satış noktalarında domates kilosu 3 TL, patates 2 TL, patlıcan 4,5 TL, soğan 2 TL, biber 6 TL ve salatalık 4 TL'den satılıyor.

İşte İstanbul'daki tanzim satış noktaları;

1 KAĞITHANE MEYDANI 26 ÜMRANİYE MEYDANI
2 MECİDİYEKÖY MEYDANI 27 ESENLER MEYDANI
3 AVCILAR MEYDANI 28 ESENYURT MEYDANI
4 KADIKÖY MEYDANI 29 ÇEKMEKÖY MEYDANI
5 BAKIRKÖY MEYDANI 30 K.ÇEKMECE MEYDANI
6 AKSARAY MEYDANI 31 ZEYTİNBURNU MEYDANI
7 EMİNÖNÜ MEYDANI 32 BAHÇEŞEHİR 1.KISIM
8 TAKSİM MEYDANI 33 BAŞAKŞEHİR 2.ETAP METRO ÇIKIŞI
9 KASIMPAŞA KIZILAY MEYDANI 34 BÜYÜKÇEKMECE
10 BEYLİKDÜZÜ MEYDANI 35 EYÜPSULTAN MEYDAN
11 BAYRAMPAŞA MEYDANI 36 ATAŞEHİR ÖRNEK MAHALLESİ
12 BAĞCILAR MEYDANI 37 BEYKOZ KAVACIK MEYDAN
13 GÜNGÖREN MEYDANI 38 ÜSKÜDAR KİRAZLITEPE
14 SULTANBEYLİ MEYDANI 39 FATİH KARAGÜMRÜK MEYDAN
15 SULTANGAZİ MEYDANI 40 BOSTANCI LUNAPARK
16 GOP MEYDANI 41 PENDİK SAHİL MEYDAN
17 SARIYER MEYDANI 42 HALKALI MEYDAN
18 BEŞİKTAŞ MEYDANI 43 ÜMRANİYE MEYDAN AVM OTOPARK
19 ÜSKÜDAR MEYDANI 44 ATAŞEHİR MEYDAN
20 ŞİRİNEVLER MEYDANI 45 İSTİNYE İSPARK
21 KARTAL MEYDANI 46 ZEYTİNBURNU AVM
22 MALTEPE MEYDANI 47 ALİBEYKÖY SİLAHTAR
23 PENDİK MEYDANI 48 HALİÇ
24 TUZLA MEYDANI 49 BAYRAMPAŞA YILDIRIM MAHALLESİ
25 SANCAKTEPE MEYDANI 50

ESENLER 100.YIL MAHALLESİ

İşte Ankara'daki tanzim satış noktaları;

ANKARA'DA 15 YERE TANZİM SATIŞ NOKTALARI KURULDU

Ankara Büyükşehir Belediyesince, 15 noktada "halk sebze" tanzim satış noktası kuruldu.

Sebze meyve fiyatlarındaki artışı önlemek amacıyla hayata geçirilecek tanzim satış için Ankara Büyükşehir Belediyesince, satış noktaları kurulmaya başlandı.

İlk etapta, Abdi İpekçi Parkı, Kızılay 15 Temmuz Milli İrade Meydanı, Kurtuluş Parkı, Altındağ Ulus Metrosu çıkışı, Altındağ Siteler İtfaiye Meydanı, Hasköy Cemre Parkı, Keçiören Kuyubaşı Metrosu çıkışı, Keçiören Belediyesi önü, Pursaklar Hicret Camisi önü, Etimesgut Belediyesi karşısı, Sincan Lale Meydanı, Mamak Şafaktepe Parkı, Mamak Bostancık Caddesi, Yenimahalle Batıkent Gimsa karşısı, Gölbaşı Belediyesi karşısında olmak üzere 15 noktada "halk sebze" tanzim satış noktası kuruldu.

TANZİM SATIŞ NOKTALARINDA 297,7 TON SEBZE SATILDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), ilk günde tanzim satış noktalarından vatandaşlara 297,7 ton sebzeyi ulaştırdığını duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, 34 ilçede 50 noktada vatandaşlara uygun fiyatta sebze satışı devam ediyor.

Aradaki aracı ve komisyoncuları devre dışı bırakarak ürünleri üreticiden temin edip vatandaşa ulaştıran belediye, geçtiğimiz gün başlanan uygulamada satılan sebzelerin bilançosunu açıkladı.

Buna göre ilk gün 297,7 ton sebze vatandaşlara satıldı, Tanzim satış noktalarında en çok domates satılırken, en az ise sivri biber vatandaşlara satıldı. İlk günde 118 ton domates, 70 ton patates, 73 ton soğan, 16 ton ıspanak, 15 ton salatalık, 2,7 patlıcan, 2 ton çarliston biber ve bir ton sivri biber olmak üzere 8 farklı kalem sebze uygun fiyattan vatandaşa ulaştırıldı.

Tanzim satış noktalarında; domates 3, patlıcan 4,5, salatalık 4, çarliston biber 6, sivri biber 6, soğan 2, patates 2 ve ıspanak 4 liradan satılıyor.

İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, "Ürünlerimizi, tarladan aldığımız fiyata vatandaşlarımıza sunacağız. İlk etapta; domates, biber, patlıcan, patates, soğan, ıspanak ve salatalık olacak." demişti.