Bakan Çavuşoğlu duyurdu: Akdeniz'de 2 gemiyle sondaja başlıyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: "Önümüzdeki günlerde Kıbrıs etrafında 2 gemiyle sondaja başlıyoruz. O bölgede bizsiz bir şey yapılamayacağını o bölgeye uzaklardan gelenler de onların şirketleri de görsün. Akdeniz'de Türkiyesiz hiçbir şey yapılamaz, buna müsaade etmeyiz."

Giriş Tarihi 21 Şubat 2019, 11:52 Güncelleme 21 Şubat 2019, 17:30
Bakan Çavuşoğlu duyurdu: Akdeniz’de 2 gemiyle sondaja başlıyoruz

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin Akdeniz'de petrol ve doğalgaz aramasına karşı çıkan CHP ve Rumları üzecek haber geldi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Önümüzdeki günlerde Kıbrıs etrafında 2 gemiyle sondaja başlıyoruz. Akdeniz'de Türkiyesiz hiçbir şey yapılamaz, buna müsaade etmeyiz." dedi.

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE BAŞLIYORUZ
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Önümüzdeki günlerde Kıbrıs etrafında 2 gemiyle sondaja başlıyoruz. O bölgede bizsiz bir şey yapılamayacağını o bölgeye uzaklardan gelenler de onların şirketleri de görsün. Akdeniz'de Türkiyesiz hiçbir şey yapılamaz, buna müsaade etmeyiz." diye konuştu.

CHP KARŞI ÇIKMIŞTI
Türkiye'nin Ege ve Akdeniz'de petrol ve doğalgaz arama çalışmalarına CHP karşı çıkmıştı. Akdeniz'de arama çalışması yapan bir geminin günlük maliyetinin yaklaşık 50 bin dolar olduğunu ifade eden CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır arama çalışmalarının durdurulmasını istedi.