İstanbul Havalimanı istihdamı uçuracak

Göç tamamlandı, iş ilanları patladı. Tüm etapları bittiğinde 225 bin istihdama ulaşacak İstanbul Havalimanı için pek çok alanda alım yapılacak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Nisan 2019 Güncelleme 10 Nisan 2019, 10:22
İstanbul Havalimanı istihdamı uçuracak

İÇİNDEKİLER


İstanbul Havalimanı, sadece havacılık değil, istihdam merkezi de olacak. Tüm etapları tamamlandığında 225 bin kişiye istihdam sağlayacak İstanbul Havalimanı'nda büyük göçün ardından sefer sayısı günbegün artarken, burada yer alan firmalar da personel alımına hız verdi. Terminalde yeni mağazalar açılırken, özellikle iş başvurularının yapıldığı web sitelerinde İstanbul Havalimanı için çok sayıda ilan yer alıyor.



İLANLAR ARTIYOR
En çok mağazalara ve yiyecek-içecek hizmetleriyle ilgili işlere eleman aranıyor. Özellikle satış danışmanları ile ilgili alım ilanlarında artışlar yaşanıyor. Havayolları ve bunlara yer hizmeti veren işletmeler de kadrolarına daha fazla personel katacak. Havayolu şirketleri hem uçuş ekibi hem de bazı departmanları için yeni ilanlar yayınladı. İstanbul Havalimanı ile beraber uçak sayısı ve uçtuğu noktalar da artacak olan THY'ye ve iştiraklerine de yeni çalışanlar katılacak. THY bu yıl 8 bin kişiyi işe alacak.


TÜRKİYE'YE ÖVGÜ YAĞDI
İstanbul Havalimanı ile Türkiye, dünyaya parmak ısırttırdı. ABD ve Alman basınından İstanbul Havalimanı'na övgü yağdı. CNN International'ın ünlü haber sunucusu Richard Quest, İstanbul Havalimanı ile ilgili "Türkiye'nin mega havacılık projesi uçuşa geçiyor" yorumunu yaptı. İstanbul Havalimanı'nın inşa sürecini Berlin'in müstakbel havalimanı ile karşılaştıran Alman Frankfurter Allegemeine Zeitung de, "İstanbul havalanıyor" başlıklı yorumunda şu ifadelere yer verdi: "İstanbul, Berlin'in başaramadığını başardı. Havalimanı, 5 yıldan kısa bir zaman alan inşa sürecinin ardından artık faal. Bunun karşısında Berlin'in havalimanının inşaatı muhtemelen ancak 2020-2021'de bitecek. Yani planlanan tarihten 10 yıl sonra. İlk açılış töreninden ise 14 yıl sonra."