Çeyiz hesabı başvurusu nasıl yapılıyor? Çeyiz hesabı desteği kaç TL?

Dünya evine girecek gençler çeyiz hesabı hakkında bilgi edinmek istiyor. Birçok genç merakla çeyiz hesabı başvurusu nasıl yapılıyor sorusuna yanıt arıyor. İşte çeyiz hesabı hakkında merak edilen detaylar...

Giriş Tarihi 30 Nisan 2019, 02:22 Güncelleme 30 Nisan 2019, 02:22
Çeyiz hesabı başvurusu nasıl yapılıyor? Çeyiz hesabı desteği kaç TL?

İÇİNDEKİLER

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından çeyiz hesabı desteği, dünya evine girecek olan gençlere destek olmak amacıyla veriliyor. Bu nedenle çeyiz hesabı başvuruları hakkındaki detaylar evlenecek gençler tarafından merak ediliyor. Peki, çeyiz hesabı başvurusu nasıl yapılır? İşte merakla araştırılan o sorunun yanıtı...

ÇEYİZ HESABI BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Çeyiz Hesabı'nı sadece T.C. vatandaşı gerçek kişiler ile mavi kart sahipleri açtırabilir. 18 yaşından küçükler adına veli ya da vasisi tarafından Çeyiz Hesabı açtırılabilir. 18 yaşından büyüklerin hesap açtırabilmesi için hiç evlilik yapmamış olmaları ve azami 24 yaşını doldurmamış olmaları gerekmektedir. Çeyiz Hesabı ortak hesap olarak açtırılamaz. Evlenmeyi planlayan çiftler birbirinden ayrı olarak Çeyiz Hesabı açtırarak devlet katkısından ayrı ayrı faydalanabilir.

Sisteme dahil olmak için Türkiye'de kurulu mevduat veya katılım bankalarında çeyiz hesabı açtırılması zorunlu olacak. Uygulamadan faydalanabilmek için 3 yıl düzenli ödeme yapma şartı bulunuyor. Hesaba aylık en az 100, en fazla ise bin lira yatırılabiliyor. Gençler ödemelerini aylık ve 3'er aylık periyotlarda yapabiliyor.

ÇEYİZ HESABI DESTEĞİ NE KADAR?

3 yıllık birikim sonucunda alınacak Devlet Katkısı oranı yüzde 10'dan yüzde 20'ye, verilebilecek en yüksek tutar 4 bin liradan 6 bin 500 liraya;
4 yıllık birikim sonucunda alınacak Devlet Katkısı oranı yüzde 15'ten yüzde 22'ye, verilecek en yüksek tutar 4 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya;
5 yıl ve üzerindeki sürede alınacak Devlet Katkısı oranı yüzde 20'den yüzde 25'e, verilebilecek en yüksek tutar 5 bin liradan 9 bin liraya çıkarıldı.

ÇEYİZ HESABI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Çeyiz Hesabı'nı sadece T.C. vatandaşı gerçek kişiler ile mavi kart sahipleri açtırabilir.
18 yaşından küçükler adına veli ya da vasisi tarafından Çeyiz Hesabı açtırılabilir.
18 yaşından büyüklerin hesap açtırabilmesi için hiç evlilik yapmamış olmaları ve azami 24 yaşını doldurmamış olmaları gerekmektedir.
Çeyiz Hesabı ortak hesap olarak açtırılamaz. Evlenmeyi planlayan çiftler birbirinden ayrı olarak Çeyiz Hesabı açtırarak devlet katkısından ayrı ayrı faydalanabilir.
Sisteme dahil olmak için Türkiye'de kurulu mevduat veya katılım bankalarında çeyiz hesabı açtırılması zorunlu olacak.
Uygulamadan faydalanabilmek için 3 yıl düzenli ödeme yapma şartı bulunuyor.
Hesaba aylık en az 100, en fazla ise bin lira yatırılabiliyor. Gençler ödemelerini aylık ve 3'er aylık periyotlarda yapabiliyor.