Dolar son dakika: 21 Mayıs Salı euro ve dolar kuru ne kadar, kaç TL? Güncel döviz kurları

Dolar kuru bugün ne kadar? Dün 6.08 TL'yi test eden dolar, ülkelerde dün gelişen Hint rupisi ile 6.01'li seviyelere indikten sonra 6.03 civarında dengelendi. Dolar/TL 21 Mayıs sabahaında 6.0338, euro ise 6.7453 ile başladı. Peki, şu dakikalarda euro ve dolar ne kadar, kaç TL oldu? İşte 21 Mayıs Salı güncel döviz kurları...

Giriş Tarihi 21 Mayıs 2019, 09:27 Güncelleme 21 Mayıs 2019, 09:27
Dolar son dakika: 21 Mayıs Salı euro ve dolar kuru ne kadar, kaç TL? Güncel döviz kurları

İÇİNDEKİLER

Dolar ABD-Çin ticaret savaşının daha kötü hale gelebileceğine dair artan endişelerle ve yüksek ABD hazine tahvil getirileri ve güvenli liman durumunun desteğiyle iki buçuk haftanın zirvesine yakın seyrediyor. Dolar endeksi dün 3 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyesi olan 98.036'yı gördükten sonra bugün 98.028'de bulunuyor. Peki, euro ve dolar bugün ne kadar oldu? İşte 21 Mayıs güncel döviz kurları...

EURO VE DOLAR NE KADAR?

DOLAR
Alış: 6,0364
Satış: 6,0392

EURO
Alış: 6,7374
Satış: 6,7414

Pazar günü BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, Cuma günü yaptığı bir açıklamada bankalardan mevduat alanında dolarizasyondan TL'ye geçiş konusunda gayretli çalışma beklediklerini söylemişti. TL'ye sahip çıkmanın reçetesinin herkeste farklı olabileceğini belirten Akben, ancak TL mevduat bulunması karşılığında bankaların şubelerine prim vermesinin ya da şubelere hedef konmasının bir seçenek olabileceğini kaydetmişti.

ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşı Google ve diğer Amerikalı teknoloji şirketlerinin Çinli telekomünikasyon devi Huawei ile işbirliğini bırakmasıyla yeni bir boyuta geçerken dün Fed Başkanı Powell açıklamalarda bulundu.

Powell, özel sektör borçlarındaki artışa dikkat çekti ancak henüz 2008'dekine benzer bir risk oluşturmadığını ve izlemede olduklarını belirtti. Ticaret görüşmelerine ilişkin de konuşan Powell, "Müzakerelerin sonucu henüz bilinmiyor, yüksek belirsizliğe sahip ve bu konu üzerine hükümde bulunmak için henüz çok erken dedi.

Bloomberg HT'nin haberine göre "Şu anki para politikasının halka doğru hizmet ettiğini düşünüyoruz" diyen Fed Başkanı, Fed'in halihazırda uyguladığı yüzde 2 enflasyon hedefi yerine bir aralık söz konusu olabileceğini işaret ederek, "Para politikasını tekrar gözden geçiriyoruz. Bunlardan biri bir aralık kullanmak" dedi. Powell ayrıca enflasyon için, "Dinamiklerin değiştiğinin farkındayız, mükemmel olmasa da iyi cevaplarımız var" değerlendirmesinde bulundu.

Piyasalarda Çarşamba günü Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi'nin konuşması ve açıklanacak Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantı tutanakları ana gündem maddeleri. FOMC tutanaklarındaki enflasyon cephesindeki tespitler izleniyor.

Fed Başkanı Powell mayıs başındaki toplantı sonrası açıklamada enflasyonda ilk çeyrekte görülen düşüşün beklenmedik olduğunu söyleyerek, "Geçici faktörler devrede olabilir." demişti.