İŞKUR üniversite öğrencilerine yaz işi başvuruları başladı! Başvuru nasıl, nereden yapılacak?

Yaz tatilini olumlu bir şekilde değerlendirmek isteyen gençlere müjde verildi. İŞKUR sosyal çalışma programı başvuruları 25 Haziran'dan itibaren başladı. Şimdi binlerce öğrenci İŞKUR üniversite öğrencilerine yaz işi başvuruları hakkında araştırma yapıyor. Peki, İŞKUR sosyal çalışma programı başvurusu nasıl ve nereden yapılır? İşte cevabı...

Giriş Tarihi 25 Haziran 2019, 18:21 Güncelleme 25 Haziran 2019, 22:11
İŞKUR üniversite öğrencilerine yaz işi başvuruları başladı! Başvuru nasıl, nereden yapılacak?

İÇİNDEKİLER

Üniversite öğrencileri İŞKUR sosyal çalışma programı yaz işi başvuruları hakkında araştırma yapıp bilgi edinmek istiyor. İŞKUR sosyal çalışma programıyla birlikte üniversite öğrencileri tatilde hem sosyalleşebilecek hem de para kazanabilecek. Peki, İŞKUR üniversite öğrencilerine yaz işi başvuruları nasıl ve nereden yapılacak? İşte merakla araştırılan cevabı...

SOSYAL ÇALIŞMA PROGRAMI BAŞVURULARI BAŞLADI

İŞKUR sosyal çalışma programı başvuruları 25-28 Haziran tarihleri arasında yapılabilecek. Başvuruların alınmasının ardından 5 Temmuz 2019 günü çalışacak öğrenciler elektronik ortamda kura ile belirlenecek.

SOSYAL ÇALIŞMA PROGRAMI BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

SOSYAL ÇALIŞMA PROGRAMINA BAŞVURULAR NEREDEN VE NE ZAMAN YAPILIR?

Başvurusu devam eden programlar www.iskur.gov.tr adresi üzerinden yayımlanacak olup online kullanıcı girişi yapılarak programlar incelenebilecek ve başvuru yapılabilecektir.

NE KADAR ÜCRET ÖDENECEK?

Programlar kapsamında ödemeler aylık olarak, katılım sağlanan günler için asgari ücret düzeyinden yapılacaktır. Bu tutar 2019 yılı için günlük 67 lira 36 kuruştur. Program süresince KYK burs ve kredilerinde kesinti olmayacaktır. Ayrıca katılımcıların emekliliklerine etki edecek sosyal güvenceleri de sağlanacaktır.

ÖĞRENCİLER HAFTADA KAÇ GÜN ÇALIŞACAK?

Tatilde öğrencilerin kendilerine zaman ayırabilmeleri için programlar haftada 3 gün ile sınırlı tutulmuştur. Çalışma süresi günlük 7,5 saat olarak uygulanacaktır.

Programlardan yaz döneminde en fazla 42 gün, öğrencilik süresince toplamda 90 gün yararlanılabilecektir. Ayrıca programın düzenlendiği kurumdan onay almak kaydıyla 5 gün ücretsiz izin hakkı bulunmaktadır.

SOSYAL ÇALIŞMA PROGRAMI HANGİ AYLARDA DÜZENLENİR?

2019 yılında birçok üniversitenin akademik takviminin Haziran'ın son haftasını bulması ve resmi tatil dolayısıyla programlar Temmuz, Ağustos ve Eylül ayında düzenlenecektir. Ancak Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliğine göre önümüzdeki yıllarda Haziran ayında da düzenlenmesinin önünde bir engel bulunmamaktadır.