Milyonlarca vatandaş için güzel haber! Binlerce lira cepte kalacak

TÜİK tarafından dün açıklanan enflasyon rakamları sonrası, yıllık bazda düşen enflasyon konut kredilerini de geriletti. Geçtiğimiz ay bankalar tarafından duyurulan enflasyona endeksli konut kredilerinin faiz oranları da düşen enflasyonla birlikte geri çekilmiş oldu.

Giriş Tarihi 12 Temmuz 2019, 09:40 Güncelleme 19 Temmuz 2019, 17:01
Milyonlarca vatandaş için güzel haber! Binlerce lira cepte kalacak

İÇİNDEKİLER

Ev almak için hayaller kuran milyonlarca vatandaş için güzel haberler bankalardan geldi. Konut kredisi faiz oranları düşürüldü. İlk olarak Ziraat Bankası tarafından başlatılan faiz indirimleri diğer bankalarında devreye girmesiyle genişleyerek sürüyor. Kredi faiz oranları bu bağlamda 25 puan düştü ve faiz oranı 1.75'ten 1.50'ye gerilmiş oldu. Bugün ise oranlar 1.65 seviyelerinde devam ediyor.

HALKBANK KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI SON DURUM 2019

Halkbank konut kredi kullanımlarında faiz oranı aylık yüzde 1,65 belirlendi.

HESAPLAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

VAKIFBANK KONUT KREDİSİ FAİZ ORANI SON DURUM 2019

Vakıfbank konut kredi kullanımlarında faiz oranı aylık yüzde 1,55 belirlendi.

HESAPLAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

ZİRAAT BANKASI KONUT KREDİSİ HESAPLAMA

HESAPLAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

Konut kredisi hesaplama işlemi için Ziraat Bankası'nın resmi internet sitesinde bulunan Konut Kredisi Hesaplama Aracı'na giriniz. Daha sonrasında almak istediğiniz kredi türünü seçin. Ardından kredi tutarı, ödeme vadesi ve faiz oranını belirleyerek HESAPLA butonuna basınız.

Hesapla butonuna bastıktan sonra alacağınız kredi türüne, tutarına ve vadesine göre konut kredisi karşınıza çıkacaktır. Örneğin;

Konut Kredisi seçeneğiyle 455.000 TL'lik tutar seçtiğimizde, vadesini 120 ay ve faiz oranını da yüzde 1,65 olarak seçtiğimizde sonuçlar şu şekilde çıkmaktadır;

Taksit Tutarı: 8,732.88 TL

Faiz Oranı: yüzde 1,65

Yıllık Maliyet Oranı: yüzde 21.9301

Siz de alacağınız konut kredisine ilişkin bilgileri bu sayfada girerek sorgulama yapabilir ve konut kredisi hesaplama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Kuveyt Türk Konut Finansmanı

Kuveyt Türk 5 yıl vadeye kadar yüzde 1.79, 10 yıl vadede yüzde 1.84 konut finansmanı kar oranı sunuyor.

Garanti BBVA Konut Kredisi

Garanti Bankası indirimler sonrası 750.000 TL' ye kadar kullandırımlar için 5 yıl vadede yüzde 1.93, 10 yıl vadede ise yüzde 1.85 konut kredisi faiz oranı sağlıyor.

TEB Konut Kredisi

TEB kampanyalı konut kredisi için yüzde 2.04 faiz oranı sunarken tabela konut kredisi faiz oranını yüzde 2.58 seviyesinde tutuyor.