19 Temmuz banka kredi paketleri konut kredisi faiz oranları listesi! En uygun krediyi hangi banka veriyor?

Ev almak artık daha kolay olacak. Bankalar konut kredisi faiz oranlarını düşürdü. Kredi paketleri ile vatandaşlar ev sahibi olmaya başladı. Halkbank konut kredi kullanımlarında faiz oranı aylık yüzde 1,65 belirlendi. Vakıfbank konut kredi kullanımlarında faiz oranı aylık yüzde 1,55 belirlendi. Kuveyt Türk 5 yıl vadeye kadar yüzde 1.79, 10 yıl vadede yüzde 1.84 konut finansmanı kar oranı sunuyor. Konut kredisi nedir sorusunun cevabı için; Bankalar müşterileri daha kısa sürede ev sahibi olsun diye konut kredisi isminde yeni bir kredi türü oluşturmuşlardır.Peki en uygun krediyi hangi banka veriyor? İşte 19 Temmuz banka banka kredi paketleri konut kredisi faiz oranları listesi!

Giriş Tarihi 19 Temmuz 2019, 17:16 Güncelleme 19 Temmuz 2019, 17:37
19 Temmuz banka kredi paketleri konut kredisi faiz oranları listesi! En uygun krediyi hangi banka veriyor?

İÇİNDEKİLER

En uygun krediyi hangi banka veriyor? 19 Temmuz banka banka kredi paketleri konut kredisi faiz oranları listesi! TÜİK tarafından dün açıklanan enflasyon rakamları sonrası, yıllık bazda düşen enflasyon konut kredilerini de geriletti. Geçtiğimiz ay bankalar tarafından duyurulan enflasyona endeksli konut kredilerinin faiz oranları da düşen enflasyonla birlikte geri çekilmiş oldu. Geçtiğimiz ay ilk olarak Ziraat Bankası'nın devreye soktuğu ve diğer özel ve kamu bankalarının da katıldığı enflasyona endeksli konut kredisi, enflasyondaki düşüşle birlikte 25 puan düştü ve faiz oranı 1.75'ten 1.50'ye gerilmiş oldu. Sabit faizli konut kredilerinde şuan oran en düşük 1.65 civarında.

HALKBANK KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI SON DURUM 2019

Halkbank konut kredi kullanımlarında faiz oranı aylık yüzde 1,65 belirlendi.

HESAPLAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

VAKIFBANK KONUT KREDİSİ FAİZ ORANI SON DURUM 2019

Vakıfbank konut kredi kullanımlarında faiz oranı aylık yüzde 1,55 belirlendi.

HESAPLAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

ZİRAAT BANKASI KONUT KREDİSİ HESAPLAMA

HESAPLAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

Konut kredisi hesaplama işlemi için Ziraat Bankası'nın resmi internet sitesinde bulunan Konut Kredisi Hesaplama Aracı'na giriniz. Daha sonrasında almak istediğiniz kredi türünü seçin. Ardından kredi tutarı, ödeme vadesi ve faiz oranını belirleyerek HESAPLA butonuna basınız.

Hesapla butonuna bastıktan sonra alacağınız kredi türüne, tutarına ve vadesine göre konut kredisi karşınıza çıkacaktır. Örneğin;

Konut Kredisi seçeneğiyle 455.000 TL'lik tutar seçtiğimizde, vadesini 120 ay ve faiz oranını da yüzde 1,65 olarak seçtiğimizde sonuçlar şu şekilde çıkmaktadır;

Taksit Tutarı: 8,732.88 TL

Faiz Oranı: yüzde 1,65

Yıllık Maliyet Oranı: yüzde 21.9301

Siz de alacağınız konut kredisine ilişkin bilgileri bu sayfada girerek sorgulama yapabilir ve konut kredisi hesaplama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Kuveyt Türk Konut Finansmanı

Kuveyt Türk 5 yıl vadeye kadar yüzde 1.79, 10 yıl vadede yüzde 1.84 konut finansmanı kar oranı sunuyor.

Garanti BBVA Konut Kredisi

Garanti Bankası indirimler sonrası 750.000 TL' ye kadar kullandırımlar için 5 yıl vadede yüzde 1.93, 10 yıl vadede ise yüzde 1.85 konut kredisi faiz oranı sağlıyor.

TEB Konut Kredisi

TEB kampanyalı konut kredisi için yüzde 2.04 faiz oranı sunarken tabela konut kredisi faiz oranını yüzde 2.58 seviyesinde tutuyor.

Yapı Kredi Bankası Konut Kredisi

Yapı Kredi Bankası 5 ve 10 yıllık vadelerde yüzde 2.05 konut kredisi faiz oranı uyguluyor.

DenizBank Konut Kredisi

DenizBank tabela konut kredisi için yüzde 2.15 kampanyalı konut kredisi için yüzde 2.05 faiz oranı kullandırıyor.

Türkiye Finans Konut Finansmanı

Türkiye Finans Katılım Bankası Konut Finansmanı kapsamında 5 yıl vadede yüzde 1.78, 10 yıl vadede yüzde 2.06 kar payı oranı kullandırıyor.

Akbank Konut Kredisi

Akbank gerçekleştirdiği indirim sonrasında 5 yıl vadeye kadar yüzde 2.08 10 yıl vadeye kadar yüzde 2.06 konut kredisi faiz oranı uygulamaya başladı.

QNB Finansbank Konut Kredisi

QNB Finansbank konut kredileri için 10 yıl vadeye kadar yüzde 2.09 faiz oranı uyguluyor. Finansbank 120 ile 180 ay arası vadelerde ise yüzde 2.77 konut kredisi faiz oranı uyguluyor.

HSBC Bank Konut Kredisi

HSBC Bank uyguladığı indirim sonrasında 10 yıl vadeye kadar yüzde 2.25 konut kredisi faiz oranı sunuyor.

Şekerbank Konut Kredisi

Şekerbank 48 ay vadeye kadar yüzde 2.25, 60 ay vade için yüzde 2.39 120 ay vade için yüzde 2.42 konut kredisi faiz oranı kullandırıyor.

Anadolubank Konut Kredisi

Anadolubank 5 yıl vadeye kadar yüzde 2.32 10 yıl vadeye kadar da yüzde 2.75 faiz oranı ile konut kredisi sunuyor.

EK ÖDEME TAZMİNAT YOK!

● Müşteriler geri güncel oranlardan sabit faizli konut kredisine dönüş yapılabilecek.

● Üründeki kredilerin faiz oranları, vadesi boyunca piyasa oranlarına göre yapılandırma yapılmaksızın 3, 6 ya da 12 ayda bir güncellenecek.

● Faizde tüketiciyi koruyan tavan olacak.

● Faiz enflasyona göre otomatik güncelleneceği için ek maliyet olmayacak.

● Erken ödeme yapılması durumunda ise ödenen tutar için 'erken ödeme tazminatı' alınmayacak.

ENFLASYON DÜŞERKEN PLANI ERTELEMEYİN

Halkbank da Enflasyona Endeksli Konut Kredisi ile 120 aya kadar vade seçeneği sunuyor. Bu kredi sayesinde enflasyon geriledikçe taksit tutarları da düşecek. Halkbank'ın kredisinde faiz oranları, müşteri tercihine göre her 6 ya da 12 ayda bir otomatik güncellenecek. Güncelleme döneminde, bulunulan aydan bir önceki ayda TÜFE'deki yıllık yüzde değişim oranına banka tarafından sözleşmede belirlenen marj oranı eklenecek ve böylece geçerli faiz oranı oluşturulacak.

TALEBİ ÖNE ÇEKECEK

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, "Müşterilerimizin uygun koşullarıyla konut taleplerini öne çekmesini amaçladığımız Enflasyona Endeksli Konut Kredisi ürünümüzle müşterilerimize ve ekonomimize destek olmaya devam etmekteyiz. Elbirliği yaptığımız ölçüde ekonomimiz daha da iyiye gidecek, doğru yatırımları doğru zamanda yapanlar ekonomimiz güçlendikçe daha fazla kazanacaktır" dedi.

Konut Kredisi Nedir?

Konut kredisi nedir sorusunun cevabı için; Bankalar müşterileri daha kısa sürede ev sahibi olsun diye konut kredisi isminde yeni bir kredi türü oluşturmuşlardır. Böylece belirli bir süreliğine bankaya olan borcunuzu öderken kendi evinizde de oturmuş olacaksınız. Fakat öncelikle konut kredisi çekeceğiniz evin krediye uygun olması gerekmektedir. Bunun nedeni ise bankalar verdikleri konut kredisine karşılık olarak evi ipotek altına alırlar. Kredinizi tamamen geri ödediğinizde ise evin üzerindeki ipotek kaldırılır. Fakat borç ödenmez ise banka borçlara karşılık eve el koyma yetkisine sahiptir. Bu şekilde bankalar müşterilerine konut kredisi verirler. Banka krediyi verirken evi ipotek altına aldığı için kefil istemez. Böylelikle daha rahat bir şekilde müşterinin kredi almasını sağlar.

Konut Kredisi Nasıl Alınır?

Konut kredisi kısa sürede birikim yapmadan ev sahibi olmak için en fazla tercih edilen yöntemlerden bir tanesidir. Konut kredisi sayesinde çok fazla kişi ev sahibi olmuştur. Fakat bu kredi türünü kullanmak için bankanın gerekli gördüğü bazı şartları sağlamanız gerekmektedir. Öncelikle konut kredisi çekmek istediğiniz ev krediye uygun bir durumda olmalıdır. Aksi takdirde konut kredisi başvurunuz onaylanmaz. Çünkü bankalar verdikleri kredi karşılığında evi ipotek altına alırlar. Bu şartla müşteriye kredi verirler. Bankalar kredi miktarını evin belirlenen fiyatının %80'i olarak belirlemiştir. Yani asla alacağınız evin fiyatının tamamını kredi olarak çekemezsiniz. Zaten konut kredisi verileceği zaman ekspertiz eşliğinde evin değeri banka tarafından hesaplanır. Verilecek kredi miktarı da o zaman belirlenir. Diğer bir en önemli şart kredi başvurusu yapan kişinin kredi notunun iyi bir düzeyde olmasıdır. Çünkü bankaların başvuran kişiler hakkında ilk başta dikkat ettikleri nokta kredi notudur.