Emekli ikramiyesi ne zaman ödenecek? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ödeme günü açıklandı mı?

Kurban Bayramı için geri sayım sürüyor. Kurban Bayramı'na az bir zaman kala emekli vatandaşlar "Emekli ikramiyesi ne zaman ödenecek?" sorusuyla ilgili araştırmalara devam ediyor. Bayram öncesinde ikramiye alacak vatandaşların hesabında bin lira olacak. Peki, Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ödeme günü açıklandı mı?

Giriş Tarihi 22 Temmuz 2019, 23:15 Güncelleme 22 Temmuz 2019, 23:15
Emekli ikramiyesi ne zaman ödenecek? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ödeme günü açıklandı mı?

İÇİNDEKİLER

Yılın ikinci ikramiyesini alacak olan vatandaşlar ikramiye ödenme tarihi konusunda araştırmalarını sürdürüyor. Yaklaşık 12.5 emekli vatandaş ve ikramiye alacak diğer vatandaşlar emekli ikramiyesi ne zaman ödenecek sorusuna yanıt arıyor.

EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

Kurban Bayramı ikramiyelerinin 5-9 Ağustos tarihleri arasında hesaplarda olması bekleniyor. Kesin tarihi Sosyal Güvenlik Kurumu duyuracak. Emekliler, açıklanan tarihlerde maaş hesaplarından biner lira ikramiyeyi çekecek.

İKRAMİYE KİMLERE VERİLECEK?

Bayram ikramiyesinden, vefat eden emeklilerin hak sahibi yakınları da yararlanabilecek. Dul ve yetimler ikramiyeden hisseleri oranında faydalanacak. Birden fazla dosyadan gelir ve aylık alanlara ise en fazla ödeneğe imkan veren tek dosya üzerinden ödeme yapılacak. Sürekli iş göremezlik aylığı bağlananlara da iş göremezlik oranıyla hesaplanan tutarda ikramiye ödenecek.

BAYRAM İKRAMİYESİ NEDİR?

Bayram ikramiyesi, Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde emeklilere ve ilgili mevzuat kapsamında gelir veya aylık alan hak sahiplerine yapılan ödemedir.