Konut kredisinde kamu bankaları faizi 0,90'a düşürdü mü?

Konut kredisinde vatandaşları sevindiren bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada , Perşembe günü bir faiz indirimi daha geleceği belirtildi. Peki Merkez Bankası 'nın faiz indirimi sonrası konut kredisinde faizler düşecek mi? İşte detaylar. Merkez Bankası kaynaklarından aktarılan son dakika bilgilerine göre faizin 300 puan indirileceği bildirildi. 300 seviyesinde indirilmesi beklenen para politikası faizinin piyasalara nasıl yansıyacağı merakla bekleniyor.

Giriş Tarihi 11 Eylül 2019, 09:16 Güncelleme 19 Eylül 2019, 09:53
Konut kredisinde kamu bankaları faizi 0,90’a düşürdü mü?

İÇİNDEKİLER

Son Dakika Haberi: 25 Temmuz'da başladığı faiz indirimine bu hafta da devam eden Merkez Bankası, bu hamle ile kredi faizlerinin daha da düşeceği müjdesini verdi.. TCMB'nin en az 2.5 puanlık bir indirime daha imza atabileceği belirtiliyor. 25 Temmuz'da yüzde 24'ten 19.75'e indirilen politika faizinin 12 Eylül'de yüzde 17.25'e çekilmesi bekleniyor.. Bu bağlamda PPK toplantısı öncesi geçtiğimiz gün Başkan Erdoğan bir açıklama yaptı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada bir faiz indirimi daha geleceğini söylemişti. Peki konut kredisinde kamu bankaları faizi 0,90'a düşürecek mi? Ziraat bankası, Halkbank ve Vakıfbank faizi ne olacak? İşte tüm detaylar

FAİZ İNDİRİMİ MÜJDESİ SONRASI KONUTTA YENİ İNDİRİM BEKLENTİSİ

Merkez Basnkası geçtiğimiz ay 24 seviyesinde olan faizi 19,75 'e indirdi. 425 puan indirilen faizler piyasalara olumlu yansıdı. Faiz indirimi sonrası dolar kuru düşüşe geçerken bu ay açıklanan enflasyon da önceki aya göre daha düşük oldu.

300 PUANLIK İNDİRİM BEKLENTİSİ

Merkez Bankası kaynaklarından aktarılan son dakika bilgilerine göre faizin 300 puan indirileceği bildirildi. 300 seviyesinde indirilmesi beklenen para politikası faizinin piyasalara nasıl yansıyacağı merakla bekleniyor.

İNDİRİM GELİRSE KAMU BANKALARININ KONUT KREDİSİ FAİZ ORANI KAÇA DÜŞER?

Kamu bankaları , Temmuz ayında gelen faiz indirimi sonrası konutta kredi faiz oranlarını 1 'in altına çekti ve 0,99 seviyesine getirdi. 300 puanlık yeni faiz indirimi sonrası konut kredisinde faiz oranlarının daha da düşmesi bekleniyor.

KREDİ FAİZLERİ İNECEK

25 Temmuz'daki tarihi adımla, sanayiciyi yatırım yapmaktan ve tüketiciyi ise harcamadan korkar hale getiren kredi faizlerinde indirimin de fitili ateşlenmişti. 28 Haziran'da yüzde 22.23 olan konut kredisinin yıllık faizi 30 Ağustos'ta 12.88'e indi. Ticari kredilerin faizi yüzde 27'den 20.28'e, ihtiyaç kredilerinin faizi ise yüzde 28.5'ten 22.3'e geriledi. Mevduat faizi de yüzde 22.89'dan 17.01'e geriledi.

BÜYÜMEYE DÖNÜLECEK

Türkiye ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde bir önceki yıla göre yüzde 1.5 daralırken, önceki çeyreğe göre ise yüzde 1.2 büyüdü. Merkez Bankası'nın faiz konusunda atacağı adımlar kredi piyasasını canlandırarak ekonomik büyümeye dönüşü hızlandıracak. Bunun ilk işaretleri de alınmaya başlandı. Yılın ilk çeyreğinde yüzde 0.2 daralan toplam kredi hacmi, ağustos ayında yüzde 0.5 arttı. İlk çeyrekte yüzde 1 olan bireysel kredilerdeki büyüme, ağustosta yüzde 2.5'a çıkarken, ticari kredilerdeki küçülme de yüzde 0.7'den 0.3'e indi.

YATIRIMLAR CANLANACAK

Merkez Bankası'nın Perşembe günü faizi bir kez daha indirmesi ile birlikte konut kredisinde yıllık ortalama faizinin yüzde 11'e, ticari kredide ise faizin yüzde 20'nin altına inmesi bekleniyor. Kredi faizlerindeki gevşeme yatırımlarını erteleyen sanayiciyi harekete geçirirken, son dönemde canlanmaya başlayan konut piyasasına da destek olacak..