Bin 300 hakim ve savcı 2 bin 500 polis alınacak

Adalet Bakanlığı, adli ve idari yargı için bin 300 hakim ve savcı adayı alacağını açıkladı. Başvurular, 31 Ekim-7 Kasım tarihleri arasında yapılabilecek. İşte Takvim Gazetesi’nin 15 Eylül 2019 tarihli ekonomi sayfalarından derlediğimiz haberler…

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Eylül 2019 Güncelleme 15 Eylül 2019, 07:56
Bin 300 hakim ve savcı 2 bin 500 polis alınacak

İÇİNDEKİLER



Adalet
Bakanlığı, adli ve idari yargı için bin 300 hakim ve savcı adayı alacağını açıkladı. Başvurular, 31 Ekim-7 Kasım tarihleri arasında yapılabilecek. Öte yandan emniyet teşkilatına kazandırılmak üzere, Polis Amirleri Eğitim Merkezi'ne 2 bin komiser yardımcısı ile Polis Meslek Eğitim Merkezleri'ne özel harekat branşında 500 kadın polis adayı alınacak. Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, yazılı sınav ve mülakat ile bin adli yargı hakim ve savcı adayı, 100 idari yargı hakim adayı, 200 avukatlık mesleğinden hakim ve savcı adayı alınacak.



BİRLİKTE YAPALIM TÜRKIYE KAZANSIN
Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, ticaret savaşlarının milli uygulamaların önemini gösterdiğini belirtti. Erkan, Türkiye'nin daha hızlı bir şekilde fiber altyapısını geliştirmesi gerektiğini belirterek, "Türkiye'nin bugünkünün 15-20 katı fibere yatırım yapması lazım. Üç operatör bunu ayrı ayrı yaparsa, toplam 15 milyar dolarla, her birinin beşer milyar dolar civarında bir yatırım yapması lazım. Halbuki biz bu yatırımı kolektif şekilde yapabilirsek 3-4 milyar dolara bu problemi çözebiliriz." dedi.


HAC VE UMREYE VİZE ZAMMI
Suudi Arabistan yönetimi, 2020 yılı için özellikle hac ve umreyi etkileyecek yeni kararlar aldı. Buna göre, hac, umre, ziyaret veya ticaret olmak üzere bölgeye gidecek herkesten 300 Suudi Arabistan Riyali ek vergi alınacak. Ayrıca Suudi Arabistan, 'saha hizmetleri vergisi' adı altında 198 riyal'lik yeni bir vergi daha getirdi. Oluşan 500 riyal ek vergilendirme bugünkü kur ile 750 liraya denk geliyor. Buna göre Türkiye'den her yıl bölgeye giden 600 bine yakın kişi ek vergilendirme ile karşı karşıya kalacak. TÜRSAB Başkan Yardımcısı Bedirhan Bayka, bu düzenlemenin bölgeye gidecek olanları büyük oranda olumsuz etkileyeceğini belirtirken, "Hac için Suudi Arabistan son üç yıldır bir havuz sistemi uyguluyor" dedi.


SERPME İSRAF 100 MİLYAR LİRA
Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Başkanı Aziz Akgül, 'serpme kahvaltı' modeli nedeniyle yıllık 100 milyar liralık gıda israfı yaşandığını açıkladı. Akgül, "Türkiye'de israf kültürüne dönüşen serpme kahvaltıya karşı çıkıyoruz" dedi. Türkiye'de yılda 214 milyar liralık gıda israfı yapıldığını hesaplayan TİSVA, bu miktarın 12 milyon tona denk geldiğini ortaya koydu. Hasan AY