Müjdeler tek tek geliyor! Konut, taşıt ve ihtiyaç banka faizleri ne kadar? Ziraat, Halkbank kredi faiz oranları

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz indirim kararıyla birlikte bankalardan müjdeler ardı ardında geliyor. Son olarak Halkbank kredi faiz oranlarında indirime gittiğini açıkladı. Konut, taşıt ve ihtiyaç banka faizleri ne kadar sorusu arama motorlarında araştırılıyor. İşte Ziraat, TEB, Halkbank faiz oranları...

Giriş Tarihi 16 Eylül 2019, 19:48 Güncelleme 16 Eylül 2019, 21:53
Müjdeler tek tek geliyor! Konut, taşıt ve ihtiyaç banka faizleri ne kadar? Ziraat, Halkbank kredi faiz oranları

İÇİNDEKİLER

Kredi faiz oranlarındaki indirimler hakkında bankalardan ardı ardına gelen açıklamalar vatandaşları sevindiriyor. Son olarak Ziraat Bankası, İş Bankası, TEB, Vakıfbank ve Halkbank vatandaşlara kredi faizleriyle ilgili müjdeyi verdi. Bu nedenle kredi çekme düşüncesi olan on binlerce vatandaş kredi faiz oranlarını araştırıyor. Peki, konut, taşıt ve ihtiyaç banka faizleri ne kadar? İşte bankaların güncel kredi faiz oranları...

HALKBANK'TAN AÇIKLAMA

Halkbank, ticari kredi faiz oranlarını yıllık yüzde 13-15,5 aralığına, ihtiyaç kredi faiz oranlarını maaş müşterileri için aylık yüzde 1,25'e ve diğer müşteriler için aylık yüzde 1,35'e indirdi.

Buna göre Halkbank, bugünden itibaren kullandıracağı ticari kredilerin faiz oranlarını yıllık yüzde 13-15,5 aralığına indirdi. Öte yandan 60 aya kadar vade imkanı sunduğu ihtiyaç kredilerinde faiz oranını maaş müşterileri için aylık yüzde 1,25'e, diğer müşteriler için ise aylık yüzde 1,35'e çeken banka, 500 bin TL ve üzerindeki konut kredilerinde faiz oranını da aylık yüzde 1,19'a düşürdü.

Halkbank, 500 bin liranın altındaki konut kredilerinde ise faiz oranını aylık yüzde 0,99 olarak uygulamaya devam edecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, finansman maliyetlerindeki iyileşmeleri kredi faiz oranlarına yansıtmaktan memnun olduklarını belirterek, müşterilerinin her türlü nakit ihtiyacına düşük faiz oranlarıyla yanıt vermeyi sürdüreceklerini ifade etti.

ZİRAAT BANKASI'NDAN AÇIKLAMA

Ziraat Bankası açıklamasına göre, banka, kurumsal kredi faiz oranlarını 16 Eylül'den geçerli olmak üzere yıllık yüzde 13-15,5 aralığına kadar düşürdü.

İhtiyaç kredisi faiz oranlarını da maaş müşterileri için aylık yüzde 1,25'e ve maaş dışı müşteriler için ise aylık yüzde 1,35'e çeken banka, ayrıca, konut kredilerinde 500 bin TL ve üzeri kredilerde faiz oranını aylık yüzde 1,19 olarak belirledi.

Açıklamaya göre, 500 bin TL altındaki konut kredilerindeki faiz oranı ise değiştirilmeyerek aylık yüzde 0,99'da sabit bırakıldı.

TEB'DEN KREDİ FAİZ İNDİRİMİ AÇIKLAMASI

TEB'den yapılan yeni açıklamaya göre, banka konut sahibi olmak veya konuta yatırım yapmak isteyen tüm müşterilerine yüzde 1,20 faiz oranında konut kredisi sağlıyor.

TEB'in yeni konut kredisi kampanyasından faydalanmak isteyenler, dosya masrafı ve kredi tutarı üst limiti olmadan, 120 aya kadar olan tüm vadelerde yüzde 1,20 faiz oranlı konut kredisi alabiliyor.

TEB İhtiyaç kredisi: %1.29

TEB Taşıt kredisi: % 1.45

İŞ BANKASI KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARINI DÜŞÜRDÜ

Türkiye İş Bankası, konut kredisi faiz oranlarını 120 ay vadeye kadar yüzde 1,17'ye indirdi.

Türkiye İş Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre banka, konut alımlarının finansmanı amacıyla kullanılacak kredilerde 120 ay vadeye kadar yüzde 1,17 faiz oranı uygulayacak.

Kişiye özel geri ödeme seçenekleri sunan İş Bankası'nın ev kredisi ürünlerine dair detaylara ve kredi koşulları ile ilgili bilgiye "isbank.com.tr", "0850 724 0 724" Telefon Şubesi ve tüm İş Bankası şubelerinden ulaşılabiliyor.

VAKIFBANK KREDİ FAİZ ORANLARI

VakıfBank, bireysel ihtiyaç ve konut kredisi faizlerinde üçüncü kez indirime gitti. VakıfBank açıklamasına göre, geçtiğimiz günlerde hem konut hem de ihtiyaç kredilerinde art arda indirimler yapan banka, bir kez daha indirime gitti. Maaş müşterileri için ihtiyaç kredisi faizi 60 ay vadeye kadar yüzde 1,45'ten yüzde 1,25'e düşüren VakıfBank, diğer müşteriler için ise 60 ay vadeli kredi faiz oranını yüzde 1,55'ten 1,35'e indirdi.

Konut kredilerinde ise 500 bin TL'ye kadar olan kredilerde aylık yüzde 0,99 faiz oranını koruyan banka, 500 bin TL üzerindeki konut kredilerinde faiz oranını aylık yüzde 1,15'e çekti. Açıklamaya göre, 16 Eylül'den itibaren geçerli olacak bireysel faiz indirim kampanyası kapsamında kredi tahsis ücreti yüzde 0,5 olurken, bu ücret üzerinden yüzde 5 de Banka Sigorta ve Muamele Vergisi (BSMV) alınacak. Konut kredilerinde ise BSMV muafiyeti olacak.