Büyük müjde! 2020'de asgari ücrete 625 lira zam

Asgari ücret günlük hesaplanır, aylık ödenir. Bir insanın temel ihtiyaçları olan beslenme, barınma, ısınma, giyinme, ulaşım ve eğitim gibi gereksinimlerden kaynaklanan masrafları karşılayabilmesi için, çalışmalarına karşılık verilen en düşük ücret anlamına gelen asgari ücret bu doğrultuda düzenlenmiştir.

Giriş Tarihi 10 Ekim 2019, 08:55 Güncelleme 16 Ekim 2019, 10:01
Büyük müjde! 2020’de asgari ücrete 625 lira zam

İÇİNDEKİLER

Asgari ücret maaş zammı milyonlar tarafından oldukça merak ediliyor. Asgari ücret ve AGİ için heyecanlı bekleyiş devam ederken pazarlıkların ne zaman başlayacağı merak ediliyor. Ayrıca asgari ücret 2020 yılının Ocak ayından itibaren geçerli olacaktır ve ilk görüşmelerin her yıl olduğu gibi bu yılda Aralık ayı içerisinde yapılması düşünülmektedir.

HABERİN DETAYLARI İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

ASGARİ ÜCRET GÖRÜŞMELERİ NE ZAMAN?

Asgari ücret görüşmeleri her yıl yılsonuna doğru gerçekleştiriliyor. Bu yılda gerçekleştirilecek asgari ücret görüşmelerini Aralık ayında başlaması bekleniyor. Asgari ücret görüşmelerinin tamamlanmasının ardından alınacak zam kararı ile asgari ücrete yapılacak zam oranı belirlenecek.

2020 ASGARİ ÜCRET MİKTARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Asgari ücret ile beraber AGİ hesaplamasının neye göre yapılacağı merak konusu. Ayrıca asgari ücret 2020 yılının Ocak ayından itibaren geçerli olacaktır ve ilk görüşmelerin her yıl olduğu gibi bu yılda Aralık ayı içerisinde yapılması düşünülmektedir.

2020'DE 345 LİRA ZAM FORMÜLÜ

2020 senesinde asgari ücrete yapılacak zam seviyesine dair tahmini sayılar belli olsa da vatandaşların bir başka isteği vergilerin kaldırılması. İşte asgari ücretten alınan vergiler ve primler;

SKK Primi ödemesi: 358 TL

İşsizlik fonu kesintisi: 25 TL

Yüzde 15 Gelir vergisi: 326 TL

Damga vergisi: 19.50 TL

Asgari ücretten alınan vergilerin kaldırılması hususu sık sık geçtiğimiz aylarda gündeme gelmişti. Eğer yukarıda verdiğimiz verilerden SGK primi ve İşsizlik Fonu dışında yer alan kesintiler kaldırılırsa maaşlara ek 345 TL daha zam yapılmış olacak.

ASGARİ ÜCRET 625 LİRA ARTMIŞ OLACAK

Eğer 2020 senesinde vatandaşlara yüzde 15 enflasyon zammı uygulanırsa maaşlar 280 TL artacak. Vergi kesintilerinin kaldırılması halinde ise 345 TL daha artacak olan maaşlar toplam 625 TL artmış olacak.