Faiz düştü mü? İşte konut kredisi en uygun faiz oranları...

Kamu bankaları öncülüğünde başlayıp İş Bankası ile devam eden kredi faizlerini indirme hamlesine Akbank ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) eklendi. Akbank konut kredisi faizini yüzde 1.17'ye, TEB ise yüzde 1.15'e çekti. Akbank Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, "Müşterilerimizin hayallerindeki eve kira öder gibi taksitlerle kavuşmalarının önünü açtık" dedi.

Giriş Tarihi 11 Ekim 2019, 09:04 Güncelleme 17 Ekim 2019, 09:53
Faiz düştü mü? İşte konut kredisi en uygun faiz oranları...

İÇİNDEKİLER

Konut kredisi ile ev almak isteyen vatandaşlar bankalara akın etti. Vatandaşlar kredi faiz oranlarının daha da düşmesini istiyor bu bağlamda 0,90 faiz oranı ile ilgili söylentiler ortaya atıldı. Özel bankalar tarafından uygulanan konut kredisi güncel kredi faiz oranları ise 1.17 ile 1.99 aralığında değişiyor. Özel bankalar arasında en düşük konut kredisi faiz oranı 1.17 ile Akbank ve Türkiye İş Bankası tarafından uygulanıyor.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

10 EKİM BANKALARIN GÜNCEL KREDİ FAİZ ORANLARI

ZİRAAT BANKASI FAİZ ORANLARI

KONUT KREDİSİ FAİZ ORANI: %0.99

TÜKETİCİ KREDİSİ FAİZ ORANI: %1,35

TAŞIT KREDİSİ FAİZ ORANI: %1,43

VAKIFBANK FAİZ ORANLARI

SARIPANJUR KONUT KREDİSİ FAİZ ORANI: %0,99

İHTİYAÇ KREDİSİ FAİZ ORANI: %1,35

AKBANK FAİZ ORANLARI

AKBANK KONUT KREDİSİ FAİZ ORANI: % 1,17

AKBANK İHTİYAÇ KREDİSİ FAİZ ORANI: % 1,71

GARANTİ BANKASI FAİZ ORANLARI

BİREYSEL İHTİYAÇ: % 1,76

KONUT: % 1,26

Yapı Kredi Bankası

Tutar: 100.000 TL

Vade: 120 Ay

Aylık Faiz Oranı: Yüzde 1,35

Aylık Taksit: 1.688 TL

Garanti BBVA

Tutar: 100.000 TL

Vade: 120 Ay

Aylık Faiz Oranı: Yüzde 1,36

Aylık Taksit: 1.695 TL

Bankaların Güncel Kredi Faiz Oranları İçin İndirimleri

Merkez Bankası tarafından piyasalarda rahatlama ve vatandaşa ekonomik esneklik sağlanması amacı ile alınan kredi faiz oranlarındaki indirim kararı, piyasaya olumlu şekilde yansıdı. Merkez Bankası'nın aldığı bu indirim kararının ardından bankalar tarafından da güncel kredi faiz oranları için indirimlere gidilmeye başlandı. Bu sayede vatandaşların kredi çekimlerinde uygulanan faiz oranları çok daha düşük seviyelere inmeye başladı. Hatta kredi türüne göre vatandaşların bankalardan alacakları kredilerde güncel kredi faiz oranları %1' in altına bile düştü.

Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararından, güncel kredi faiz oranları için ilk indirim duyurusu Ziraat Bankası tarafından gerçekleştirildi. Ziraat Bankası en hızlı şekilde ihtiyaç kredisi, konut kredisi ve taşıt kredisi için kredi faiz oranlarını indirdiğini açıkladı. Ziraat Bankası' nın ardından Halkbank ve Vakıfbank'ta güncel kredi faiz oranlarını indirdiklerini açıkladılar. Kamu bankaları tarafından yapılan bu kredi faiz indirimleri trendine özel bankalarda dahil olunca, vatandaşa kredi çekiminde önemli bir kolaylık sağlanmış oldu.

Konut Kredilerinde Kamu Bankaları Yüzde 1'in Altında Faiz Uyguluyor

Kredilerdeki faiz oranı indirim trendi, özellikle konut kredilerinde oldukça yüksek seviyede oldu. Vatandaşın kolayca kira öder gibi ev sahibi olmasını sağlayan konut kredilerindeki güncel kredi faiz oranları için indirim uygulanması, anında gayrimenkul sektörüne olumlu şekilde yansıdı. Gayrimenkul satışlarında artışın yaşanmaya başladığı süreçte kamu bankaları tarafından konut kredisi güncel faiz oranları yüzde 1'in altında sunuluyor.
İlk olarak Ziraat Bankası ve ardından da Halkbank ve Vakıfbank tarafından güncel konut kredisi faiz oranları %0.99 olarak belirlendi. Bu şekilde çok uzun bir süre sonra Türkiye'de konut kredilerinde faiz oranı yüzde 1'in altına inmiş oldu. Vatandaşlar şimdi çekecekleri konut kredilerinde kamu bankalarını tercih etmeleri halinde 0.99 kredi oranı üzerinden faizlendirmeden faydalanabilecek. Konut kredisi faiz oranları indirimi özel bankalar tarafından da gerçekleştirildi. Ancak kamu bankalarının indirim değerleri özel bankalar tarafından yakalanabilmiş değil. Özel bankalar tarafından uygulanan konut kredisi güncel kredi faiz oranları ise 1.17 ile 1.99 aralığında değişiyor. Özel bankalar arasında en düşük konut kredisi faiz oranı 1.17 ile Akbank ve Türkiye İş Bankası tarafından uygulanıyor. En yüksek konut kredisi faiz oranı ise 1.99 ile Denizbank tarafından uygulanıyor.