Taşeron işçi tediye ikramiye ödemeleri tarihi ve maaş zamları ne kadar olacak?

Kamu işçilerinin ne kadar maaş zammı alacağı belli oldu. Kamu kesimi toplu iş sözleşmesine göre brüt maaşları 3 bin 500 tl altında olan işçilere 150 Tl iyileştirme yapılacak. Diğer yandan 4D sürekli işçi statüsüne geçen işçilere bazı mali haklarında iyileştirmeler devam ediyor. Bunlardan bir tanesi eğitim yardımı oldu.

Giriş Tarihi 08 Kasım 2019, 11:32 Güncelleme 03 Ocak 2020, 12:57
Taşeron işçi tediye ikramiye ödemeleri tarihi ve maaş zamları ne kadar olacak?

İÇİNDEKİLER

Taşerondan kadroya geçen 4-D sürekli işçi statüsündeki işçilerin ilave tediye ikramiye ödemelerinin taksitleri ödenmeye devam ediyor. 2020 yılı taşeron işçilere ne kadar maaş zammı yapılacak? KİT işçilerine kadro ne zaman gelecek haberimizde.. 2020 yılında taşeron işçilerin alacakları en önemli ek ödeme tediye ikramiyesi olacak. Yıllık 52 gün üzerinden 4 taksit halinde ikramiye alacak olan taşeron işçiler bu ikramiyeleri maaş oranlarına göre alacaklar.

TAŞERON İŞÇİ SON DAKİKA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

İKRAMİYE ÖDEMELERİ TAKSİTİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Kamu kurumları birimlerinde çalışan işçiler için tediye ek ödemeleri için taksit ödemeleri 9 Ağustos tarihinde gerçekleşti. Diğer ikramiye ödemeleri için tarih ise 13 Aralık olarak duyuruldu. En az ödeme 792 Tl olarak açıklandı. Buna göre ikramiye ödemeleri gerçekleştiğinde takvim.com.tr ekibi olarak gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz. Maaş haklarında iyileştirmeler; Ocak ayı zammı ne kadar olacak?

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

TAŞERON İŞÇİLERE MAAŞ ZAMMI NE KADAR?

Toplu sözleşmede yüksek hakem kurulu kararlarında kamu işçilerinin ne kadar maaş zammı alacağı belli oldu. Kamu kesimi toplu iş sözleşmesine göre brüt maaşları 3 bin 500 tl altında olan işçilere 150 Tl iyileştirme yapılacak. 2019 yılında yüzde 8+4 oranında zam yapılması konusunda uzlaşı gerçekleştirilmişti. 2020 yılında 3+3 zam ve enflasyon farkı verilecek.

Kamu kurumlarında çalışan işçilere eğitim yardımı ödemelerinde; üç çocuğa kadar her çocuk için her ay 25 Tl ödeme yapılacak. Eğitim düzeyine göre lise okullarındaki 120 TL, orta okullar için 110 Tl, ilkokul için 100 Tl üniversite öğrencileri için ise 140 Tl eğitim desteği verilecek.

4D'Lİ TAŞERON İŞÇİYE İLAVE TEDİYE İKRAMİYE ÖDEMESİ

İkramiye ödemesinden yüzde 15 sigorta primi ve yüzde 20 Gelir Vergisi kesintisi yapılıyor. Ayrıca Damga Vergisi kesintisi de yapılıyor. 4/D'li işçiler toplu sözleşmede yer alan 10 günlük ikramiyeyi bu yılın ocak ve temmuz aylarında aldılar. Belediye şirketlerine geçen işçilerin ayrıca ilave tediye ödemesi alma imkanları bulunmuyor.

2020 YILI TAŞERON İŞÇİ EK ÖDEMELERİ

2020 yılında taşeron işçilerin alacakları en önemli ek ödeme tediye ikramiyesi olacak. Yıllık 52 gün üzerinden 4 taksit halinde ikramiye alacak olan taşeron işçiler bu ikramiyeleri maaş oranlarına göre alacaklar. En az ödeme 2019 yılında 792 TL ile asgari ücretli taşeron işçilere ödenirken bu rakamın 2020 yılında artması bekleniyor.

2020 yılında yapılacak bir diğer ek ödeme ise Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı ikramiyeleri. Bayramlarda 75 TL'lik ikramiye alan taşeron işçiler bu ikramiyelerin 22 TL'lik kısmını vergi olarak öderken 53 TL net ödeme alıyorlar. Taşeron işçiler 2020 yılında gerçekleştirelecek görüşmelerde bu ikramiye tutarlarının da artırılmasını istiyorlar. Taşeron işçilerin 2020 yılı ödemelerinde yer alan bir diğer kalem ise eğitim yardımı. Bu yardım tutarı taşeron işçilerin çocuklarının ilkokul, ortaokul, lise veya üniversite alıyor olmasına göre değişirken en düşük ödeme 110 TL olarak eylül ayı döneminde yapılıyor.

TAŞERONA EK ÖDEME YAPILACAK MI?

Kamuda çalışan binlerce kişiyi ilgilendiren karar Ankara 24. İş Mahkemesin'den geldi.

Binlerce çalışanın maaşı yeniden hesaplanacak. Hizmet İŞ Sendikası tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: Sendikamız Hukuk Müşavirliğince, 696 Sayılı KHK ile mahalli idarelerin iktisadi teşebbüsleri ile kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen ve asgari ücretin katlarına (%10, %20, %30,vb.) çalışan adına, geçiş sonrası asgari ücretin yüzdelik katlarının uygulanmaması nedeniyle açılan dava işçiler lehinde sonuçlandı. Sağlık Bakanlığı'na karşı Ankara 24. İş Mahkemesi'ne açılan davada yerel mahkeme, 10 Eylül 2019 tarihli duruşmada itiraz yolu açık olmak üzere davamızın kabulüne karar verdi.