2 Aralık kredi faiz indirimi! Kredilerde yıl sonu fırsatları: İşte banka banka kredi faiz oranları

2 Aralık TEB, ING, Vakıfbank, Halkbank, İş Bankası, Akbank, HSBC Bank, Alternatif Bank ve Yapıkredi kredi faiz oranları merak ediliyor. Konut kredisi kısa sürede birikim yapmadan ev sahibi olmak için en fazla tercih edilen yöntemlerden bir tanesidir. Konut kredisi sayesinde çok fazla kişi ev sahibi olmuştur. Fakat bu kredi türünü kullanmak için bankanın gerekli gördüğü bazı şartları sağlamanız gerekmektedir.

Giriş Tarihi 02 Aralık 2019, 10:02 Güncelleme 08 Aralık 2019, 17:39
2 Aralık kredi faiz indirimi! Kredilerde yıl sonu fırsatları: İşte banka banka kredi faiz oranları

İÇİNDEKİLER

Aralık ayının ilk haftasında kredi indirimi avantajı devam ediyor. Bankalar arasında rekabet en üst seviyeye çıktı. Yıl sonunun gelmesiyle birlikte ise bu rekabet daha da kızışacak gibi duruyor. Bu bağlamda konut, taşıt ve ihtiyaç kredi faiz oranlarının inmesiyle birlikte rekor seviyede kredi kullanıldı. Vatandaşlar en uygun krediyi bulmak için internette araştırmalar yapıyorlar.

EN UYGUN KONUT KREDİSİ 0,97 OLDU

Son dönemde konut kredisi faiz oranı için katılım bankaları tarafından yapılan faiz indirimleri büyük yankı uyandırıyor. Albaraka Türk Katılım Bankası konut finansmanı kar payı oranı 60 ay vadeli konut kredisi paketinde yüzde 0.97 seviyesine çekilirken ING Bank konut kredisi paketinde ise 120 ay vadeli konut kredisi faiz oranı yüzde 0.98 seviyesine çekildi.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

1 ARALIK BANKALARIN KREDİ FAİZ ORANLARI

HSBC Bank konut kredisi faiz oranı: yüzde 1.09

İş Bankası konut kredisi faiz oranı: yüzde yüzde 1.10 - Özel projeler için konut kredisi faiz oranı yüzde 0.78

Akbank konut kredisi faiz oranı: yüzde 1.11

ING Bank konut kredisi faiz oranı: yüzde 0.98

TEB konut kredisi faiz oranı: yüzde 0.99

Alternatif Bank konut kredisi faiz oranı: yüzde 1.03

Yapı Kredi Bankası konut kredisi faiz oranı: yüzde 1.09

İLK DEFA EV ALACAKLARA DEVLET DESTEĞİ

Devlet ilk defa ev alacaklara aylık 25.000 TL'ye varan destek ödemesi yaparken kirasını ödemeyenlere Aile Bakanlığı ve Çevre Bakanlığı tarafından destek ödemesi yapıyor. Devlet tarafından sağlanan konut alım desteği ve kira desteklerinin nasıl alınacağına ilişkin bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

ÇEVRE BAKANLIĞI 1150 TL KİRA DESTEĞİ

Çevre ve Şehirclik Bakanlığı kentsel dönüşüm kapsamında evleri yıkılan vatandaşlara kira yardımı ödemesi yapar. Başvuru yapılması halinde yapılan bu destek ödemelerinin tutarı ise yaşanılan şehre göre değişir. Nüfusun kalabalık olduğu şehirlerde kira yardımı 1150 TL olarak yapılırken nüfusun az kira oranlarının düşük olduğu yerlerde bu tutar 715 TL olarak ödenir. Çevre ve Şehirclik Bakanlığı tarafından sağlanan kira yardımı ödemeleri 18 ay süreyle yapılırken bazı özel durumlarda bu tutar 36 aya kadar çıkabilir. Kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımı desteği almak isteyen vatandaşlar başvuruda bulunmak zorundalar, ödemeler otomatik bağlanmıyor. Başvurular ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müdürlüklerine ya da belediyelere yapılır.

AİLE BAKANLIĞI KİRASINI ÖDEMEYENLERE YARDIM SAĞLIYOR

Kira konusunda destek sağlayan bir diğer bakanlık ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'dır. Aile Bakanlığı tarafından sağlanan kira yardımı ödemeleri tüm vatandaşlara yöneliktir ve maddi durumlara göre yapılır. Maddi durumu kötü olan ve kirasını ödeyemeyecek seviyede olan vatandaşlara yapılan kira yardımı ödemeleri ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla ödenir. Aile Bakanlığı kira yardımı ödemelerinden faydalanmak için vatandaşların sağlamaları gereken şartlar bulunuyor. Bu şartlar arasında,"ailenin maddi olarak zor durumda olması. başvuru yapacak kişinin üzerinde herhangi bir gayrimenkul, arsa, ev, arazi gibi mal olmaması, yine başvuru yapacak kişinin SGK'lı olarak herhangi bir işyerinde çalışmıyor olması, sosyal güvencesinin bulunmaması " koşulları bulunuyor.