Halkbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank konut, ihtiyaç ve taşıt kredisi kampanyaları en uygun kredi hesaplama 0.49, 0.79, 0.94

Bankaların uyguladığı faiz oranları hızla düşmeye devam ediyor. Bu bağlamda kamu bankaları ise çeşitli kredi kampanyaları düzenliyor. Konut kredisi hesaplama 2020 arama motorunda aranan konular arasında yer alıyor. 2020 yılı konut kredisi için müjdeyi Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak vermişti ve 3 kamu bankasının konutta faizi 0.79'a indireceğini duyurmuştu. Ziraat Katılım sıfır konut için finansman oranını 0.79'a düşürdüğü geçtiğimiz günlerde duyurdu. Kredi kullanarak ev sahibi olmak isteyenler Konut kredisi hesaplama işlemlerini merak ediyor. 0.49, 0.79, 0.94 Halkbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank konut, ihtiyaç ve taşıt kredisi kampanyaları takvim.com.tr'de

Giriş Tarihi 14 Ocak 2020, 09:07 Güncelleme 14 Ocak 2020, 09:07
Halkbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank konut, ihtiyaç ve taşıt kredisi kampanyaları en uygun kredi hesaplama 0.49, 0.79, 0.94

İÇİNDEKİLER

Vatandaşlara müjde üstüne müjde geliyor. Halkbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank gibi kamu bankaları hem sıfır konutta hem de ikinci el konutta en uygun kredi veren bankalar oldu. Ziraat Bankası, TOKİ sosyal konut projelerinden ev alan kişiler için yüzde 0.49 konut kredisi kampanyası başlattı. Kampanyadan yararlanmak isteyen kişilerin tek yapmaları gereken TOKİ'nin sosyal konut projelerinden ev almak. Ayrıca sıfır evler için ise bu oran 0.79 oldu. Ayrıca Ziraat Katılımda faiz oranını 0.79'a indirmişti. Vakıf Katılım Bankası 0.94 faiz oranı ile en uygun konut kredisi veren banka durumunda. Acil nakit para ihtiyacı olan, araba satın almak isteyen kişiler için ise taşıt ve ihtiyaç kredisi faiz oranları ile en uygun kredi hesaplama haberimizde.. 0.49, 0.79, 0.94 Halkbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank konut, ihtiyaç ve taşıt kredisi kampanyaları takvim.com.tr'de

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

KONUT KREDİSİ 0.79'A DÜŞTÜ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "2019 yılının son çeyreğinde yüzde 5'lik büyüme patikasına ulaşacağımızı öncü rakamlar gösteriyor. Kamu bankaları esnaf ve tarımsal kredi faizlerini yüzde 12'den 9'a düşürdü" dedi. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank sıfır konut kredisi için faiz oranı yüzde 0,79 olarak güncellendi. Ancak söz konusu faiz oranı sadece sıfır konutlar için geçerli olacak. Bu kredi oranından yararlanmak isteyen kişilerin tek yapmaları gereken ise sıfır konut almak. Tüm sıfır konutlar kampanyaya dahil edildi, anlaşmalı konut projeleri kredi metninden çıkarıldı. Sadece sıfır konut olması şartı aranacak.


EN UYGUN KONUT KREDİSİ FAİZ ORANI YÜZDE 0.49 OLDU!

Ziraat Bankası, TOKİ sosyal konut projelerinden ev alan kişiler için yüzde 0.49 konut kredisi kampanyası başlattı. Kampanyadan yararlanmak isteyen kişilerin tek yapmaları gereken TOKİ'nin sosyal konut projelerinden ev almak.

ZİRAAT BANKASI EN ÇOK NE KADAR KONUT KREDİSİ VERİYOR?

Ziraat Bankası, 180 ay vadeye kadar en fazla 5.000.000 TL konut kredisi imkanı tanıyor.

13 OCAK ZİRAAT BANKASI KONUT-TAŞIT VE BİREYSEL KREDİ FAİZ ORANLARI

KONUT KREDİSİ: Ziraat Bankası konut kredisi faizi %0,99

TAŞIT KREDİSİ: Ziraat Bankası taşıt kredisi faizi %1,02

İHTİYAÇ KREDİSİ: Ziraat Bankası ihtiyaç kredisi faizi %1,05

ZİRAAT BANKASI KREDİ HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

VAKIFBANK 0,79 KONUT KREDİSİ ŞARTLARI

-Konut üreticisi müteahhit veya yüklenici firma tarafından ilk kez satışa konu edilen sıfır konutlardan satın alacak müşterilerimize özel 1.000.000 TL'ye kadar 0,79% , 1.000.001 TL ve üzerinde olan talepler için 0,99% faiz oranları ve 180 aya varan vadelerle,

-Eşit taksitli, eşit anaparalı, artan taksitli ve azalan taksitli alternatif ödeme planlarıyla kredi kullanım imkanı.

HALKBANK KONUT KREDİSİ

Halkbank sıfır konut kredisi için faiz oranı yüzde 0,79 olarak güncellendi. Ancak söz konusu faiz oranı sadece sıfır konutlar için geçerli olacak. Bu kredi oranından yararlanmak isteyen kişilerin tek yapmaları gereken ise sıfır konut almak.

BANKALARIN KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

Şekerbank konut kredisi faizi %1,19

HSBC konut kredisi faizi %0,99

ICBC konut kredisi %1,08

Alternatif Bank konut kredisi faizi %0,98

Burgan Bank konut kredisi faizi %1,35

Odeabank konut kredisi faizi %1,29

Fibabanka konut kredisi faizi %1,20

Anadolubank konut kredisi faizi %1,25

Halkbank konut kredisi faizi %0,99

Vakıfbank konut kredisi faizi %0,79

TEB konut kredisi faizi %0,99

ING konut kredisi faizi %0,98

İş Bankası konut kredisi faizi %0,99

Garanti Bankası konut kredisi faizi %1,02

Akbank konut kredisi faizi %0,99

Denizbank konut kredisi faizi %1,21

Yapı Kredi konut kredisi faizi %0,99

QNB Finansbank konut kredisi faizi %1,08

BANKALARIN İHTİYAÇ KREDİSİ FAİZ ORANLARI

Akbank ihtiyaç kredisi faizi %1,45

Denizbank ihtiyaç kredisi faizi %1,09

Yapı Kredi ihtiyaç kredisi faizi %1,19

QNB Finansbank ihtiyaç kredisi faizi %0,99

Şekerbank ihtiyaç kredisi faizi %0,99

Enpara ihtiyaç kredisi faizi %1,21

HSBC ihtiyaç kredisi faizi %1,14

ICBC İhtiyaç kredisi %1,09

Halkbank ihtiyaç kredisi faizi %1,05

Vakıfbank ihtiyaç kredisi faizi %1,05

TEB ihtiyaç kredisi faizi %0,98

ING ihtiyaç kredisi faizi %0,99

İş Bankası ihtiyaç kredisi faizi %1,09

Garanti Bankası ihtiyaç kredisi faizi %1,09

Alternatif Bank ihtiyaç kredisi faizi %1,30

Burgan Bank ihtiyaç kredisi faizi %1,19

Odeabank ihtiyaç kredisi faizi %1,59

Fibabanka ihtiyaç kredisi faizi %1,05

Anadolubank ihtiyaç kredisi faizi %1,39

BANKALARIN TAŞIT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

HSBC taşıt kredisi faizi %1,49

ICBC taşıt kredisi %1,08

Alternatif Bank taşıt kredisi faizi %1,19

Burgan Bank taşıt kredisi faizi %1,74

Odeabank taşıt kredisi faizi %1,48

Fibabanka taşıt kredisi faizi %1,49

Anadolubank taşıt kredisi faizi %1,39

Halkbank taşıt kredisi faizi %1,02

Vakıfbank taşıt kredisi faizi %1,05

TEB taşıt kredisi faizi %1,10

ING taşıt kredisi faizi %1,14

İş Bankası taşıt kredisi faizi %1,06

Garanti Bankası taşıt kredisi faizi %1,19

Akbank taşıt kredisi faizi %1,08

Denizbank taşıt kredisi faizi %1,31

Yapı Kredi taşıt kredisi faizi %1,19

QNB Finansbank taşıt kredisi faizi %1,48

Şekerbank taşıt kredisi faizi %1,19

TAŞIT KREDİSİ NEDİR?

Taşıt kredisi, sıfır km araçlar veya ikinci el otomobiller için alım kolaylığı yaratan kredi türüdür. Bu kredi türüyle istenilen araca, uygun ödeme seçenekleri ile sahip olmak mümkün oluyor. Sıfır km. araç alınacaksa kredinin geri ödeme süresi boyunca araç rehin ediliyor. Kredi için kefil istenmiyor.

İHTİYAÇ KREDİSİ NEDİR?

İhtiyaç kredileri diğer kredilere göre daha ziyada düşük faizli ve kısa vadeli kredilerdir. Bu tip krediler için son dönemde bankaların yeni uygulamaları sayesinde şubeye gitmeden dahi telefon ya da internet yoluyla kredi alınabilmektedir. Bu tip krediler bireysel kredi türündedir. Yani kişinin ticari amacı dışında kalan ihtiyaçlarını karşılamak üzere verilen kredidir. Bu tip krediyi kurumlar değil, yalnızca reel kişiler kullanabilir. Ancak, işletme sahipleri ticari gelirlerini göstererek kendi adlarına da kullanabilir.

İHTİYAÇ KREDİSİ NASIL ALINIR?

İhtiyaç kredisi almak için bazı şartları yerine getirmeniz gerekmektedir. Bu şartlar şu şekildedir:

18 yaşını doldurmuş olmak,
Sabit bir gelirinizin olması,
Bankaların sizi araştırması ve sonucunun olumlu olması,
Talep edeceğiniz kredi taksitleri evinize gelirin yarısının üzerinde olmamalıdır,
Bu şartları sağladığınız takdirde herhangi bir bankaya başvurarak ve gerekli evrakları tamamladıktan sonra ihtiyaç kredisi alabilirsiniz. Ayrıca ihtiyaç kredisi verilirken ekstradan size hayat sigortası yapılır. Her bankanın ihtiyaç kredi başvurusu kabul şartları birbirinden farklı olabilmektedir.

KONUT KREDİSİ NASIL ALINIR?

Konut kredisi kısa sürede birikim yapmadan ev sahibi olmak için en fazla tercih edilen yöntemlerden bir tanesidir. Konut kredisi sayesinde çok fazla kişi ev sahibi olmuştur. Fakat bu kredi türünü kullanmak için bankanın gerekli gördüğü bazı şartları sağlamanız gerekmektedir. Öncelikle konut kredisi çekmek istediğiniz ev krediye uygun bir durumda olmalıdır. Aksi takdirde konut kredisi başvurunuz onaylanmaz. Çünkü bankalar verdikleri kredi karşılığında evi ipotek altına alırlar. Bu şartla müşteriye kredi verirler. Bankalar kredi miktarını evin belirlenen fiyatının %80'i olarak belirlemiştir. Yani asla alacağınız evin fiyatının tamamını kredi olarak çekemezsiniz. Zaten konut kredisi verileceği zaman ekspertiz eşliğinde evin değeri banka tarafından hesaplanır. Verilecek kredi miktarı da o zaman belirlenir. Diğer bir en önemli şart kredi başvurusu yapan kişinin kredi notunun iyi bir düzeyde olmasıdır. Çünkü bankaların başvuran kişiler hakkında ilk başta dikkat ettikleri nokta kredi notudur.

Eğer kredi notunuz düşük ise bankalardan kredi alma ihtimaliniz çok düşüktür. Bu yüzden bankalarla olan ilişkilerinizi iyi tutmanız yani ödemelerinizi aksatmadan yapmanız gerekmektedir. Konut kredisinde geri ödeme planı çok önemlidir. Çünkü ev bankaya ipotekli olduğundan herhangi bir ödememe durumunda ev bankanın malı olacaktır. Bu yüzden ödeme planını iyi oluşturmak gerekir. Konut kredilerinde vade genelde 5-10 yıl arasıdır. Bu vade seçenekleri gayet uzun bir süredir ve bu süreler arasında uygun bir ödeme planı oluşturabilirsiniz. Böylelikle ödemeleri aksatmaz ve evin riske girmemesini sağlarsınız. Almayı düşündüğünüz evin tapusu, nüfus cüzdanı fotokopisi ve gelir belgesi gibi evraklar ile konut kredisine başvurabilirsiniz.

ZİRAAT BANKASI

19. yüzyılın ilk yarısında Osmanlı İmparatorluğu'nda, ticaret ve finansmanda batılı modellerin benimsenmesiyle birlikte, yabancı bankalar ülke toprakları içinde faaliyet göstermeye başlamıştı. O dönemlerde ülkede henüz, ulusal niteliğe sahip bir bankacılık sisteminin kurulması için yeterli sermaye birikimi oluşmamıştı ve bir kaynak oluşturma aracı olarak milli bankaların varlığından söz edilemiyordu.

Bu durumdan en çok zarar gören kesim ise çalışan nüfusun büyük çoğunluğunu oluşturan çiftçilerdi. Çünkü tamamen kendi kaderine terkedilmiş tarım kesiminde, geçim sıkıntısı içinde bulunan büyük bir çiftçi topluluğu başvurabilecekleri kurumsal bir finansal yapı olmadığı için, sürekli olarak özel şahıs kredilerine muhtaç durumdaydı. Kredileri verenler, bu işi meslek edinmiş faizci kimselerin yanı sıra, tarım gereçlerini satan tüccar, toptancı, ihracatçı, komisyoncu, kabzımal ve köy bakkalı gibi çeşitli ticaret erbabı ve esnaflardı. Bu tür yüksek faizli özel şahıs kredilerine Tefeci veya Murabaha Kredileri denilmekteydi.Memleket Sandıkları adını ahşap kasalardan almaktaydı....

Zaman içerisinde herkesin ve her kesimin bankası olabilmek amacıyla hizmetlerini yaygınlaştıran Ziraat Bankası, ülkeye değer katma amacı doğrultusunda faaliyetlerini geliştirmeye devam etmektedir.

1863 yılında mütevazi bir yardımlaşma sandığı olarak kurulup zaman içinde büyük atılımlarla gelişen Ziraat Bankası bugün ülkenin en değerli aktifleri arasında yer almaktadır.