Emekliye zam farkı | SSK, SGK ve Bağ-Kur en düşük emekli maaşı ne kadar oldu?

Emekliler, Ocak zamlarına kavuşuyor. Zamlı maaş ödemeleri, SSK emeklilerinin ardından, önümüzdeki hafta da Bağ-Kur emeklileri için başlıyor. Memur emeklilerinin gözü ise zam farkının yatırılacağı tarihte. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar oldu? Emekli maaş farkı ne kadar oldu? Zamlı emekli maaşıyla ilgili detaylar haberimizde...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Ocak 2020 Güncelleme 19 Ocak 2020, 07:58
Emekliye zam farkı | SSK, SGK ve Bağ-Kur en düşük emekli maaşı ne kadar oldu?

İÇİNDEKİLER



Emekliler
, Ocak zamlarına kavuşuyor. Zamlı maaş ödemeleri önceki gün SSK emeklileriyle başlarken, sıra Bağ-Kur emeklilerine geldi. Bağ-Kur emeklileri de önümüzdeki hafta zamlı maaşlarını almaya başlayacak.


Bağ-Kur emeklilerine zamlı maaş ödemeleri de 24 Ocak'ta başlayıp, 28 Ocak'ta sona erecek. Memur emeklilerine ise zam farkı ödemesi yapılacak. Emekliler bu ödemenin yapılacağı tarih için gözünü Sosyal Güvenlik Kurumu'na çevirdi.


2 milyon memur emeklisi yüzde 5.5 seviyesindeki zamla oluşan farklarını bu ay bitmeden hesabında görecek.


Aylıklarını her ay alanlara 1 aylık, 3'er aylıklar halinde alanlardan Kasım-Aralık-Ocak dönemini alanlara 1 aylık, Aralık-Ocak-Şubat dönemini alanlara 2 aylık, Ocak-Şubat-Mart dönemini 3 aylık üzerinden aylık farkı yatırılacak.


En düşük emekli aylığı 2 bin 522 lira 84 kuruştan 2 bin 661 lira 60 kuruşa çıktı. Bu maaşı alan emekli, aylık ödeme alıyorsa hesabına 138,76 lira zam farkı yatırılacak. 3 aylık fark alacaklara en az 416,28 lira ödenecek.