Kredi kartınızı çalıyorlar! Eğer cep telefonunuzda bu uygulama derhal silin

Cep telefonu kullanıcıları için kullanılan uygulamalar oldukça önemli ve vazgeçilmez arasında yer almaktadır. Hepimiz uygulama marketlerden ücretsiz bir çok uygulamayı indirerek kullanıyoruz. Nakit kullanım araçlarından en sık ve çok kullanılanı kredi kartıdır.

Giriş Tarihi 28 Ocak 2020, 09:20 Güncelleme 09 Şubat 2020, 16:29
Kredi kartınızı çalıyorlar! Eğer cep telefonunuzda bu uygulama derhal silin

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de milyonlarca kişi cep telefonu kullanıyor. Bu bağlamda aynı zamanda cep telefonlarına yüklediğimiz uygulamalarda büyük tehlike arz ediyor. Özellikle Google play uygulamaları en büyük tehlikeyi oluşturan uygulamaları barındırıyor. Ücretsiz olarak indirdiğimiz uygulamalar korkunç bedeller telefon hattınızdan tahsil edilmesini sağlıyor.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

Uzmanlar akıllı telefonlara indirilen uygulamalar için vatandaşları uyarırken özellikle ücretsiz kullanım verdiklerini vaad eden uygulamalardan uzak durulması konusunda uyarılarda bulundular. Özellikle hesap makinesi ve benzeri özellikleriyle kullanıcılara kolaylık sağladığı düşünülen uygulamalar için telefonlar zararlı uyarısı vermiyor ancak tehlike bundan sonra başlıyor.

Ücretsiz olarak indirdiğiniz uygulama dan önce uygulama marketleri sizlerden kredi kartı bilgilerinizi istiyor. Ardından sözleşme içerisinde çok küçük maddeler halinde ilk ay yada ilk üç ay ücretsiz sonrasında ücretlendirilir ibaresi yer alıyor. Siz uygulamayı indirdikten sonra ve deneme süresi geçmesinin ardından uygulama yöneticisi sizin haberiniz bile olmadan kredi kartınızdan otomatik çekim yapmaya başlıyor.

Kartınızdan çekilen ücretler 200 euroya kadar ulaşabiliyor. İlk ay ekstrenizde farketmemeniz halinde sonraki ay daha farklı bir ücret ile karşılaşabilirsiniz. Uzmanlar uygulama marketlerde yayıncıları iyi araştırılmadan ücretsiz uygulamalara karşı dikkatli olunması konusunda uyarılarda bulunuyor.