1000 TL yardım nasıl alınır? E-Devlet üzerinden 1000 TL sosyal yardım başvurusu yapılıyor mu?

1000 TL yardım nasıl alınır? 1000 TL sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır sorusu gündemde! Para yardımı almak isteyen aileler, 1000 TL yardım başvurusu hakkında sorgulama yapıyor. Milyonlarca aileye 1. faz ödemeleri kapsamında ödemeler yapılırken, 2. faz ödemeleri de başlıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan müjdeli haber geldi ve 3. faz ödemelerinin E-Devlet kapısı üzerinden yapılacağı belirtildi. Peki, 1000 TL yardım nasıl alınır? Başvuru dönemi ne zaman? Yanıtı haberimizde...

Giriş Tarihi 10 Nisan 2020, 10:32 Güncelleme 10 Nisan 2020, 10:33
1000 TL yardım nasıl alınır? E-Devlet üzerinden 1000 TL sosyal yardım başvurusu yapılıyor mu?

İÇİNDEKİLER

1000 TL yardım başvurusu nasıl yapılır? 1000 TL para yardımı nasıl alınır? 1000 TL sosyal yardıma başvurmak isteyen milyonlarca kişi, başvuru tarihlerini kaçırmak istemiyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, salgın günlerinde vatandaşların zor duruma düşmemesi için 1000 TL nakdi yardım yapıyor. Ödemelerde 1. faz dönemi tamamlanırken, yeni dönemler için müjdeli haber geldi. 3. faz ödemelerine başvurular E-Devlet üzerinden alınacak. Peki, 1000 TL yardım başvurusu nasıl yapılır? İşte yanıtı…

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kamuoyuna duyurduğu ve corona virüsü ile mücadele için 2. faz sosyal yardım programı kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere yapılacak nakdi yardımın detaylarını açıkladı.

İlk fazda toplam da 2 milyon 111 bin haneye 1000 tl yardım yapıldığını söyleyen bakan, ikinci fazda 1000 tl olarak yapılacak sosyal yardım da 2 milyon 300 bin haneye ulaşacağını söyledi. Bakan Selçuk; "2. fazda halihazırda sosyal yardım alan ve 1. fazda dağıtılan 1.000 TL'lik destekten faydalanmamış, 2 milyon 300 bin haneye 1.000'er TL nakdi destek vereceğiz" diye konuştu.

Bakanlığın yeni nakdi yardımına, 1. Faz'da olduğu gibi yine başvuru yapılmayacak. Corona virüsünden ekonomik olarak etkilenen kişiler bakanlık tarafından tespit edilecek ve yardımlar PTT görevlileri tarafından evde ödenecek.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un duyurduğu 2. Faz nakdi yardımlara, corona virüsü öncesi devletten sosyal yardım alanlar ve 1. Fazda 1000 liralık yardımda bulunulan kişilere ikinci defa yardım yapılmayacak.

BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2. Faz yardımların tamamlanmasının ardından 3. Faz için de hazırlıkların başlayacağını söyledi. Bakan Selçuk, "3. Faz sosyal yardımdan, daha önce bu yardımdan faydalanmamış haneler faydalanacak ve söz konusu başvurular e-devlet üzerinden yapılacak. Corona virüs tedbirlerinden olumsuz etkilenmiş, ihtiyaç sahibi tüm kesimlere el uzatacağız" dedi.

Selçuk, 3. fazın başvuru sürecinin ayrıca duyurulacağını da belirtti.

1000 TL PARA YARDIMI BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Para yardımı için başvuruların ne zaman başlayacağı henüz açıklanmadı. Tarihler açıklandığı takdirde haberimizden öğrenebileceksiniz.

YARDIMLARDAN OTOMATİK FAYDALANACAKLAR

Yaşlı Aylığı

Engelli Yakını Aylığı

Silikozis Aylığı

Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım

Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım

Öksüz Yetim Yardımı

Muhtaç Asker Çocuğu Yardımı

Şartlı Eğitim Yardımı

Şartlı Sağlık Yardımı

Çoklu Doğum Yardımı

Psiko-Sosyal ve Mali Kayıp Yaşayan Tüberküloz ve SSPE Hastalarına Yönelik Düzenli Nakdi Yardım Programı

Engelli Aylığı

ÖDEMELER EVDE OLACAK

Ödeme alacakların PTT şubelerinde sosyal mesafeye dikkat etmemesi nedeniyle PTT şubeleri kapatıldı. Bu nedenle ödemeler konutlara elden yapılacak.

SOSYAL YARDIM SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Bakanlık Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama sayfasından sosyal yardım bilgisine ulaşılmasını sağlıyor.