Son dakika: Nereye yatırım yapmalı? Uzman isim canlı yayında açıkladı!

Koronavirüsün dünya genelindeki ekonomik etkilerinin ardından vatandaş nereye yatırım yapılmalı sorusunun cevabını arar oldu. A Para yayınına katılan A1 Capital Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Taylan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada salgın döneminde en uygun yatırım aracını açıkladı. İşte ayrıntılar…

Giriş Tarihi 04 Haziran 2020, 13:11 Güncelleme 04 Haziran 2020, 13:17
Son dakika: Nereye yatırım yapmalı? Uzman isim canlı yayında açıkladı!

İÇİNDEKİLER

Koronavirüs pandemi süreci, ABD'de artan protestolar ve ABD-Çin arasındaki gerginlikler derken, dünyada piyasalar uzun yıllardırdır yaşamadığı dalgamalar içine girdi. Borsa İstanbul'da 84 binli seviyeleri görmesinin ardından, Mart ayında başlayan yükseliş trendini sürdürüyor. Altın son dönemde bir düşüş eğilimi göstererek ons fiyatı 1700 doların altını gördü. Faizlerde ise küresel düzeyde bir düşüş söz konusu hatta negatif faizler gelişmiş ülkeler hakim konumda bulunuyor.

"BORSAYA YATIRIM DAHA UYGUN"
Piyasalarda dalgalanma sürerken, A Para yayınına katılan A1 Capital Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Taylan, borsa, altın ve faizler konusunda görüşlerini aktardı. Taylan, önümüzdeki dönemlerde borsa için olumlu yorumlarda bulunurken, özellikle faiz ve altın getirisi hakkında olumsuz görüş bildirdi.

ALTIN İÇİN DÜŞÜŞ UYARISI
Taylan, A Para'da "Faizlere bakın dünyada çoğu yerde eksi ve sıfır seviyesinde seyrediyor, güvenli limanlardan altında zaten bir geri çekilme başladı. Ons altın 1690 dolara kadar geriledi. Burada bir gün içinde bile 1650 dolar seviyesi görülebilir. Bundan dolayı yatırım yapılabilecek mecra hisse senetleri gibi görünüyor. Bu hareket bir miktar daha devam edecek gibi görünüyor" dedi.