Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? 1000 TL bayram ikramiyesi için tarih belli oldu!

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği haber geldi ve Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? Sorusunun yanıtı belli oldu. Hem Ramazan hem de Kurban Bayramı’nda 1000 TL olarak ödenen bayram ikramiyesi için tarih verildi ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk beklenen açıklamayı yaptı. Peki hangi tarihler arasında Kurban Bayramı emekli ikramiyesi alınabilecek? 1000 TL Kurban Bayramı emekli ikramiyesi alabilmek için hangi şartlara sahip olmak gerekiyor? İşte ayrıntılar...

Giriş Tarihi 12 Temmuz 2020, 11:55 Güncelleme 12 Temmuz 2020, 11:55
Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? 1000 TL bayram ikramiyesi için tarih belli oldu!

İÇİNDEKİLER

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan gelecek habere çevrilmişti ve beklenen açıklama geldi. Yılda iki kez verilen 1000 TL bayram ikramiyesinin ödeneceği tarih belli oldu. Sadece belli şartları taşıyan emekli vatandaşlara tanınanan bu hak ekonomik anlamda da biraz rahat nefes aldırıyor, bayram ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlıyor. Peki Kurban Bayramı emekli ikramiyesi hesaplara neye göre, ne zaman yatacak?

KURBAN BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

"Yaklaşık 12 milyon emeklimizin Kurban Bayramı ikramiyeleri 17-29 Temmuz tarihlerinde ödenecek. Zamlı temmuz aylıklarıyla Kurban Bayramı ikramiyelerinin, SSK'lı emeklilerimiz için 17-26 Temmuz tarihleri arasında, Bağkur'lu emeklilerimiz için de 25-28 Temmuz tarihleri arasında aylık ödeme günlerinde hesaplara yatırılacak.



Emekli Sandığı kapsamında olan vatandaşlarımızın ağustos ayına ilişkin aylıkları, Kurban Bayramı'na denk gelmesi nedeniyle temmuz aylık farkı, ağustos aylıkları ve Kurban Bayramı ikramiyeleriyle ödenecek. Bu kapsamda Ziraat Bankasından her ayın 1. ve 2. gününde aylıklarını alanlara 28 Temmuz'da, 3. 4. ve 5. gününde aylıklarını alanlar da 29 Temmuz'da ödemeler gerçekleştirilecek. Aylıklarını diğer bankalardan alan emeklilerimize ise 28 Temmuz'da ödeme yapılacak."

Emeklilerin yanında olmaya devam edeceklerini belirten Bakan Selçuk, "Çalışarak ülkemizin kalkınmasına katkı sunan, üreten, alın teri döken, ülkemizin her bir karışında emeği ve hizmeti olan emeklilerimize ikramiyelerinin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Şimdiden aileleriyle birlikte hayırlı bayramlar geçirmelerini diliyorum." ifadelerini kullandı.

KİMLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALABİLİR?

Emekli bayram ikramiyelerinden yararlanabilecek olan kişiler;
SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri
Şehit yakınları ve gaziler
Ölüm aylığı alanlar
Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar,
Geçici köy korucuları
Şeref aylığı alanlar
Şampiyon sporcular,
Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri,
Terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ve hayatını kaybedenlerin hak sahipleri bayram ikramiyesinden faydalanabilecekler.