Emekliye en az 4500 TL: Onay çıkarsa emekliler 3 maaş tutarında avans çekebilecek

Milyonlarca emekli geçtiğimiz günlerde zamlı maaşlarını almaya başladı. 2021 zamlı maaşlarını alan emeklilerin yüzü de böylece güldü. Bir güzel haber de emeklilik başvurusu yapanlara var. Emeklilik başvurusu yapanlara sunulan avans imkanının, mevcut emeklilere de sağlanması gündemde. Eğer onaylanırsa emekliler en az 4500 TL avans alabilecekler.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Ocak 2021 Güncelleme 21 Ocak 2021, 06:59
Emekliye en az 4500 TL: Onay çıkarsa emekliler 3 maaş tutarında avans çekebilecek

İÇİNDEKİLER

Milyonlarca emekli geçtiğimiz günlerde zamlı maaşlarını almaya başladı.

2021 zamlı maaşlarını alan emeklilerin yüzü de böylece güldü.

Bir güzel haber de emeklilik başvurusu yapanlara var.

Ülkemizde emekli maaşlarının bağlanmasını bekleyenlere sunulan avans imkanının benzerinin mevcut emekliler için de hayata geçirilmesi gündemde.

Emekli maaşı 90 günlük süre içerisinde bağlanamayanların yazılı başvuru yaparak yararlandığı avansın tutarı 3 net asgari ücret, yani bu yıl için 8 bin 477 lira olurken; bu fırsatın mevcut emeklilere de 3 maaş tutarında uygulanması bekleniyor.

Konuyla ilgili TAKVİM'e çok sayıda mesaj geliyor.

Emekliler, "Avans imkanı sağlanır ve maaşımızdan kesilirse, ihtiyaçlarımızı daha kolay sağlarız. Müjdeli haber bekliyoruz" diyor.

GÖZLER KARARDA
Sistem hayata geçerse; emekliler nakit sıkıntısı yaşadıklarında Sosyal Güvenlik Kurumu'na yazılı başvuru yaparak maaşının 3 katına kadar avans isteyebilecek.

EN AZ 4.500 TL
En düşük maaşın bin 500 lira olduğu dikkate alındığında, en az avans 4 bin 500 lira olacak.

Bu para daha sonra emeklinin maaşından 12, 24 ya da 36 taksitle kesilecek.

Örneğin; 36 ay taksit olursa, 4 bin 500 liralık avans emeklinin maaşından 3 yıl boyunca aylık 125 lira kesinti yapılarak geri ödenecek.