Son dakika: Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Sözcü gazetesinin yalan haberine sert yanıt!

Son dakika haberleri... Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Sözcü'nün yalan haberi hakkında bir açıklama geldi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada "Bugün bir gazetede ve bazı sosyal medya platformlarında döviz mevduat hesaplarına yönelik "kur farkı vergisi" iddiaları ortaya atılmıştır. Söz konusu iddialar tamamen hayal ürünü olup, ekonomiye dönük olumsuz algı oluşturmaktan başka bir amaç taşımamaktadır. Aziz milletimizin bu tür haberlere itibar etmemesi önemlidir" ifadeleri kullanıldı.

Giriş Tarihi 11 Mayıs 2021, 14:15 Güncelleme 11 Mayıs 2021, 14:30
Son dakika: Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan Sözcü gazetesinin yalan haberine sert yanıt!

İÇİNDEKİLER

Hazine ve Maliye Bakanlığı, döviz mevduat hesaplarına yönelik "kur farkı vergisi" iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bir gazetede ve sosyal medya platformlarında bu konuda yer alan iddialar yalanlandı.

Açıklamada, "kur farkı vergisi" iddiasının tamamen "hayal ürünü" olduğu vurgulanarak, "Söz konusu iddialar, ekonomiye dönük olumsuz algı oluşturmaktan başka bir amaç taşımamaktadır. Aziz milletimizin bu tür haberlere itibar etmemesi önemlidir." ifadeleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU?
Sözcü gazetesi bugün manşetine taşıdığı haberde "İktidar yeni kaynak arayışına girerken bir süredir döviz mevduatından kur farkı vergisi alınması fikri gündeme getiriliyor" iddiasında bulunmuştu.