Bilecik Söğüt’te keşfedilen 3,5 milyon onsluk altın için acele kamulaştırma kararı! Başkan Erdoğan imzaladı! Değeri tam 6,5 milyar dolar

Bilecik Sögüt’te Gübretaş tarafından keşfedilen 3,5 milyon ons yani 109 tonluk altın hakkında acele kamulaştırma kararı çıktı. Başkan Erdoğan tarafından imzalanan kararla ruhsat sahası sınırları içinde kalan taşınmazların hepsi kamulaştırılacak. Rezervin 6,5 milyar dolarlık değeri var.

Giriş Tarihi 18 Ekim 2021, 17:02 Güncelleme 18 Ekim 2021, 17:06
Bilecik Söğüt’te keşfedilen 3,5 milyon onsluk altın için acele kamulaştırma kararı! Başkan Erdoğan imzaladı! Değeri tam 6,5 milyar dolar

İÇİNDEKİLER

Bilecik'in Söğüt ilçesinde Gübretaş'a ait maden sahasında 3,5 milyon onsluk altın varlığı tespit edilen alan için acele kamulaştırma kararı çıktı.

Söğüt'te dördüncü grup madenlerden volframit, altın ve gümüş işletme ruhsat sahası sınırları içinde kalan bazı taşınmazların kamulaştırması ile ilgili Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Bilecik'te dördüncü grup madenlerden volframit, altın ve gümüş işletme ruhsat sahası sınırları içinde kalan, altın ve gümüş cevheri üretimi için ihtiyaç duyulan taşınmazlar, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılacak.

Öte yandan, 3.5 milyon ons rezervin ton karşılığı 108'i aşarken, rezervin bugünkü kurla 6,5 milyar dolarlık parasal değeri bulunuyor.