SMRTG, AKFYE, GKNR, AYEN, AKENR, YÜNSA, EREGL... Mart 2023 HALKA ARZ TAKVİMİ! Halka arz olacak hisseler, işlem tarihleri listesi!

2023 halka arz takvimi vatandaşlar tarafından aratılıyor. İşte birçok şirket tarafından halka arz edilecek hisseler ve işlem tarihleri...

Giriş Tarihi 31 Mart 2023, 20:36 Güncelleme 31 Mart 2023, 20:36
SMRTG, AKFYE, GKNR, AYEN, AKENR, YÜNSA, EREGL... Mart 2023 HALKA ARZ TAKVİMİ! Halka arz olacak hisseler, işlem tarihleri listesi!

İÇİNDEKİLER

2023 halka arz takvimi birçok kişi tarafından merak ediliyor. SMRTG, AKFYE, GKNR, AYEN, AKENR, YÜNSA, EREGL gibi şirketler hakkında araştırmlar hızlandı. İşte 2023 Mart ayı halka arz takvimi ve işlem tarihleri...

AKFYE

Borsa İstanbul'a, yenilenebilir enerji sektöründe yeni bir oyuncu dahil oluyor. Akfen Yenilenebilir Enerji, AKFYE koduyla yatırımcıdan talepleri toplayacak. Oransal dağıtım yöntemiyle talep toplayacağı bilinen Akfen Yenilenebilir Enerji #AKFYE payları, 9,80 TL'den satışa sunulacak.

GOKNR

1 Mart günü talep toplama süreci başlayan Göknur Gıda #GOKNR 3 Mart Cuma günü saat 17:00 itibari ile son bulacak. Göknur Gıda, 11 TL sabit fiyat ve eşit dağıtım yöntemiyle talep topluyor.

TARKİM BİTKİ KORUMA

KAYSERİ ŞEKER

FERBİS TARIM

ENERYA ENERJİ A.Ş.

HALKA ARZ OLURSA NE OLUR?

Halka arz, bir şirketin sahip olduğu varlıkları daha küçük paylara bölerek satışa çıkarması olarak tanımlanır. Halka arz ile hisse senetlerini satışa çıkardığını ilan eden bir şirketin tüm yatırımcılara hissedar olma yolu açılır.

HALKA ARZ NE KAZANDIRIR?

Halka arz, şirketlere öncelikle organize, şeffaf, düzenli çalışan, güvenilir bir piyasa üzerinden sermaye elde etme imkanı sunmaktadır. Diğer bir finans kaynağı olan borçlanma yöntemine göre ise halka arz şirketin nakit akışını zorlayacak anapara ve faiz benzeri geri ödeme zorunlulukları olmayan bir kaynaktır.

HALKA ARZ ZARAR VERİR Mİ?

Şirket paylarının halka arzında, halk şirkete ortak olmaktadır. Dolayısıyla payların halka arzı suretiyle temin edilen fonların geri ödenmesi söz konusu olmamaktadır. Halk, şirketin ortağı haline geldiğinden, şirketin (varsa) kârından pay aldığı gibi zararına da ortak olmaktadır.