Gram altın yeni tarihi zirvesini gördü

Ons altın 16 Mayıs’tan bu yana ilk kez 2 bin 18 doların üzerini test ederken, gram altın bin 876 lirayla yeni tarihi zirvesini gördü. İşte sizler için derlediğimiz 28 Kasım tarihli TAKVİM gazetesi ekonomi haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Kasım 2023 Güncelleme 28 Kasım 2023, 07:02
Gram altın yeni tarihi zirvesini gördü

İÇİNDEKİLER

Altın fiyatları yeni haftaya yükselişle başladı. Haftanın ilk işlem gününde altının ons fiyatı 16 Mayıs'tan bu yana ilk kez 2 bin 18 doların üzerini test etti, ardından da 2 bin 10 dolar seviyesinde dengelendi. İçeride de gram altında yeni tarihi zirve görüldü. Gram altındaki rekor serisi yeni haftaya da taşındı. Geçtiğimiz haftayı bin 859 liradan tamamlayan gram altın, dün bin 876 lirayla rekor kırdı.



Analistler, geçen hafta ABD Merkez Bankası'nın (Fed) ekonomide yumuşak inişi sağlayabileceğine yönelik güçlü beklentilere karşın yeni haftada Çin'de açıklanan makroekonomik verilerin kötü gelmesinin, piyasalarda Fed kaynaklı iyimserliği azalttığını söyledi. Analistler, altının ons fiyatında 2 bin 20 ve 2 bin 30 dolar seviyelerinin direnç, bin 990 ve bin 980 doların destek konumunda olduğunu kaydetti.

CARİ AÇIĞI KALICI OLARAK AZALTACAĞIZ
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi Programı ile dış ticarette önemli payı olan yüksek teknoloji ürünlerin üretimine güçlü destek sağlayacaklarını belirterek, şunları kaydetti: "Cari açığı kalıcı olarak azaltmayı hedefliyoruz. Süreçte teknik yeterliliği Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, finansal fizibiliteyi bankalar inceleyecek, nihai kararı ise Merkez Bankası verecek."



ZİRAAT KULELERİ'NE LEED PLATİNUM SERTİFİKASI
Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ tarafından geliştirilen İstanbul Finans Merkezi (İFM) Ziraat Kuleleri Projesi, çevreye duyarlı tasarımı, ileri teknolojiye sahip akıllı uygulamalar konusundaki öncü yaklaşımı ve çevresel sürdürülebilirlik misyonu ile dünyada sınırlı sayıda binanın alabildiği Enerji ve Çevre Tasarımında Liderlik (LEED) Platinum Sertifikası almaya hak kazandı. Bankadan yapılan açıklamaya göre; İFM Ziraat Kuleleri Projesi, İstanbul Finans Merkezi'nde LEED Platinum Sertifikası almaya hak kazanan ilk ve tek proje oldu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN