Aile destek Mayıs ayı ödemesi ne zaman yatacak 2024? e-Devlet ekranı! Aile destek ödemesi uzatıldı mı son dakika?

Türkiye'de milyonlarca aileyi yakından ilgilendiren ve her ay büyük bir beklenti ile karşılanan Mayıs ayı Aile Destek ödemeleri, bu ay da heyecanla bekleniyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen bu destek programı, özellikle maddi zorluklar içindeki ailelere yönelik hayati bir yardım kaynağı olarak hizmet vermektedir. Peki Aile destek Mayıs ayı ödemesi ne zaman yatacak?

Giriş Tarihi 27 Nisan 2024, 10:32 Güncelleme 27 Nisan 2024, 10:32
Aile destek Mayıs ayı ödemesi ne zaman yatacak 2024? e-Devlet ekranı! Aile destek ödemesi uzatıldı mı son dakika?

İÇİNDEKİLER

Her ay düzenli olarak gerçekleşen Aile Destek Programı, ihtiyaç sahibi ailelere umut ve destek olmaya devam ediyor. Aile Destek Paketi, ailelerin hane içindeki gelir aralığına göre değişen miktarlarda hak sahiplerine aylık olarak yatan ödemeleri kapsıyor. Mayıs ayı için belirlenen miktarlar ve ödeme tarihleri ise merakla bekleniyor.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ MAYIS AYI NE ZAMAN HESABA YATACAK?

Konuyla ilişkin henüz net bir açıklama yapılmadı. Aile Destek Programı Mayıs ödemelerinin ayın 15'ine kadar hesaplara yatması bekleniyor.

AİLE DESTEK PAKETİ ÖDEMELERİ NE KADAR?

Aile Destek Programı kapsamında ailelere yapılacak ödemeler hanede kişi başına düşen aylık gelire göre belirleniyor. Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nün web sitesinde belirttiği rakamlara göre ödemeler şu şekilde gerçekleşecek:

450 TL ve altı - 1.250

450 TL üzeri ─ 911,15 TL ve altı - 1.100

911,15 TL üzeri ─ 1372,30 TL ve altı - 950

1372,30 TL üzeri ─ 5.667,37 TL'den az - 850

ÇOCUK DESTEĞİ DE OLACAK!

Çocuklu aileleri sevindiren çocuk desteği de geçtiğimiz aylarda duyurulmuştu. Hanede bulunan çocuk başına belirlenen ödemelerin miktarı ise şöyle:

1-2 çocuklu hanelere - 350

3 çocuklu hanelere - 450

4 çocuklu hanelere - 550

5 ve üzeri sayıda çocuklu hanelere - 650

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi açıklamasına göre başvuru şartları arasında öncelikli olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak yer alıyor. Ayrıca, 18 yaşını doldurmamış kişiler de programa başvuruda bulunamayacak.

Mavi kart sahipleri, yurtdışında ikamet edenler vatandaşlar, hanedesinde çalışan bir memur bulunanlar ve asgari ücretin 3'te 1'inden fazla maaş alanlar da aile desteğinden faydalanamayacaklar arasında yer alıyor.

AİLE SOSYAL YARDIM BAŞVURULARI İÇİN TIKLAYINIZ

NE ZAMAN SONA ERECEK? UZATILACAK MI?

850 ile 1.250-TL arasında değişen tutarlarda olmak üzere en fazla 12 ay süreyle Aile Destek Programı ödemesi gerçekleştirilecektir. 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2024 yılı Haziran ayı için olup bu dönemin ödemesi takip eden Temmuz ayında gerçekleştirilerek söz konu destek programı sona erecektir.

Uzatılacağı konusunda yeni bir açıklama yer almıyor.